CEO-ul grupului VW: Producătorii de automobile chinezi ar trebui să aibă voie să evite tarifele vamale prin investiții în UE

CEO-ul grupului VW: Producătorii de automobile chinezi ar trebui să aibă voie să evite tarifele vamale prin investiții în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Directorul general al producătorului german de automobile Volkswagen, Oliver Blume, consideră că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare ajustarea tarifelor planificate pentru importurile de vehicule electrice fabricate în China, pentru a permite investițiile făcute în Europa, transmite Reuters.

”În loc de tarife punitive, ar trebui să se acorde reciproc credit pentru investiții. Cei care investesc, creează locuri de muncă și lucrează cu companii locale ar trebui să beneficieze când vine vorba de tarife”, a declarat directorul general al VW, Oliver Blume, pentru ziarul Bild am Sonntag, într-un interviu.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft anunță o actualizare majoră pentru un „prieten digital” CITEȘTE ȘI Microsoft anunță o actualizare majoră pentru un „prieten digital”
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Uniunea Europeană va continua planul de a impun tarife suplimentare la vehiculele electrice fabricate în China, a declarat vineri Executivul UE, chiar și după ce cea mai mare economie a blocului, Germania, și producătorii germani de automobile le-au respins, dezvăluind o ruptură cu privire la cel mai mare conflict comercial cu Beijingul din ultimii zece ani, scrie News.ro.

Taxele propuse pentru vehiculele electrice construite în China, de până la 45%, ar costa producătorilor de automobile miliarde de dolari în plus pentru a aduce mașini în bloc și urmează să fie impuse de luna viitoare, timp de cinci ani.

Bruxelles-ul amână interzicerea anumitor mașini diesel, reacții ample CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul amână interzicerea anumitor mașini diesel, reacții ample

Comisia, care supraveghează politica comercială a blocului, a declarat că va contracara ceea ce consideră drept subvenții chineze neloiale după o investigație antisubvenții desfășurată timp de un an, dar a mai spus vineri că va continua discuțiile cu Beijingul.

Blume a declarat pentru publicația Bild am Sonntag că există riscul ca tarifele de retorsiune ale Chinei să afecteze producătorii de mașini europeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
oliver blume