Porsche va opri mai devreme producția unor modele cu motoare pe combustie

Porsche va opri mai devreme producția unor modele cu motoare pe combustie
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Constructorul german de automobile sportive Porsche își menține planurile în ceea ce privește tranziția la vehiculele electrice, încetând mai devreme producția anumitor modele echipate cu motoare pe combustie, a declarat directorul de producție Albrecht Reimold pentru revista de specialitate Automobilwoche, transmite Reuters.

Reimold, care este și membru în board-ul Porsche, a precizat că versiunea cu motor pe benzină a SUV-ului Macan destinată piețelor non-europene nu va mai fi produsă după 2026, mai devreme decât se preconiza inițial. „Această platformă a ajuns la finalul ciclului său de viață”, a spus Reimold, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE BRD Finance IFN vinde întregul portofoliu de creanțe din România. Conducerea intenționează să înceteze activitatea CITEȘTE ȘI CONFIRMARE BRD Finance IFN vinde întregul portofoliu de creanțe din România. Conducerea intenționează să înceteze activitatea
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

După ce producția acestui modelul cu motor pe combustie va înceta, compania se va concentra pe versiunile Macan electrice pentru a face progrese cu agenda de sustenabilitate a Porsche, chiar dacă cererea pentru automobile electrice a scăzut, a adăugat Reimold.

„Nu voi lăsa ca succesul modelului Macan electric să fie definit de un singur număr”, a precizat directorul de producție de la Porsche.

De asemenea, versiunile echipate cu motoare pe combustie ale modelelor Boxster și Cayman nu vor mai fi produse începând de anul următor și compania se concentrează deja pe versiunile electrice care vor fi lansate anul următor, a adăugat Reimold.

Producția modelelor 718 și Macan echipate cu motoare pe benzină, destinate piețelor europene, a fost oprită deja.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
combustie