Personalul aeroportului din Antalya a refuzat să realimenteze un avion israelian care a aterizat de urgență

Personalul aeroportului din Antalya a refuzat să realimenteze un avion israelian care a aterizat de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 08:29

Un avion aparținând companiei aeriene israeliene El Al, care a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Antalya pentru a evacua un pasager bolnav, nu a putut fi realimentat din cauza refuzului personalului turc, a anunțat transportatorul, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Zborul LY5102 de la Varșovia la Tel Aviv a fost forțat să facă o escală în Rodos, Grecia, a precizat El Al într-un comunicat. "Angajații locali (din Antalya) au refuzat să realimenteze avionul companiei aeriene, chiar dacă (aterizarea de urgență) a fost din motive medicale", a precizat acesta.

CARBURANȚI Ponderea taxelor în prețul la pompă se apropie de 50% în urma majorării semnificative de astăzi a accizelor. La cât au ajuns prețurile CITEȘTE ȘI CARBURANȚI Ponderea taxelor în prețul la pompă se apropie de 50% în urma majorării semnificative de astăzi a accizelor. La cât au ajuns prețurile

Surse diplomatice turce au confirmat pentru AFP că aeronava a fost autorizată să efectueze o aterizare de urgență deoarece un pasager de la bord nu se simțea bine.

"Combustibilul urma să fie transferat în aeronavă (...), dar tocmai când procedura corespunzătoare era pe punctul de a fi finalizată, comandantul a decis să plece din proprie inițiativă", a declarat o sursă diplomatică turcă.

RELAȚII DETERIORATE

Relațiile dintre Israel și Turcia s-au deteriorat de la începutul războiului din Fâșia Gaza, declanșat de atacul Hamas asupra teritoriului israelian la 7 octombrie. Zborurile între cele două țări au fost suspendate, scrie News.ro.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a declarat în repetate rânduri sprijinul pentru mișcarea palestiniană Hamas și a denunțat operațiunea israeliană din Gaza.

Atacul Hamas din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1 195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanț AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Ofensiva israeliană din Gaza a dus până acum la moartea a 37 877 de persoane, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătății din cadrul guvernului din Gaza condus de Hamas.

viewscnt
Afla mai multe despre
el al
antalya