VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare

VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 16:41

Au fost efectuate lucrări de montare a parapetului metalic de protecție pe șantierul Variantei Ocolitoare Bârlad (județul Vaslui), proiect aflat aproape de finalizarea lucrărilor, anunță autoritățile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Stratul de uzură este turnat pe întreaga lungime a traseului, iar constructorul a demarat deja trasarea marcajelor rutiere.

FOTO Uber lansează noi servicii, cu bărci CITEȘTE ȘI FOTO Uber lansează noi servicii, cu bărci

 În execuție pentru această perioadă mai sunt lucrări de siguranța circulației, de taluzare sau de conectare a sistemului de iluminat la rețeaua electrică.

 Lungime traseu: 11,28 km

 Antreprenor – asocierea SC Tehnic Asist SRL - SC X - Way Infrastructure SRL - SC Concelex SRL

Wizz Air lansează o nouă cursă din România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din România

Valoare contract: 132.050.652,68 lei, fără TVA

În urmă cu două săptămâni a fost anunțat că Centura Bârlad este aproape de inaugurare, lucrările ajungând la un stadiu fizic de 95%.

VIDEO Ștef

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat anterior că în 2022, când a deblocat Centura Bârlad, proiectul era în stadiul de 15-16%. El a arătat că, într-un an și jumătate s-a ajuns la 86-87% grad de realizare, iar la sfârșitul lui iunie ar putea fi dat în circulație acest obiectiv.

TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani CITEȘTE ȘI TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani

“Contractul aici a fost semnat undeva în decembrie 2018, cu termen de finalizare în 2021. În 2022, undeva pe la jumătatea anului, poate chiar în a doua jumătate a anului, am reușit să deblocăm acest proiect care era atunci în stadiul de 15-16%, după trei ani și ceva. Eu sunt bucuros că într-un an și jumătate cei care au preluat contractul - și îi felicit și eu la rândul meu, o firmă românească, iarăși, important de spus - au reușit să ajungă undeva la 86-87%, urmând ca în luna iunie, la sfârșitul iunie, să poată fi dată în circulație acest obiectiv”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a anunțat că urmează să fie realizat un proiect pentru descărcarea de pe centură către Rulmentul Bârlad.

“Ulterior acestei recepții și dării în circulație, o să gândim și un proiect pentru descărcarea pe la kilometrul 9, dacă nu mă înșel, către Rulmentul Bârlad. Și acolo înțeleg că e și o zonă de afaceri, centru de afaceri, ceea ce va dezvolta, de asemenea, și e normal să facem această descărcare”, a afirmat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura bârlad
sorin grindeanu