Tesla depășește așteptările grație reducerilor de prețuri

Tesla depășește așteptările grație reducerilor de prețuri
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 18:11

Tesla Inc. a raportat cea de a doua scădere consecutivă a numărului de automobile livrate pe parcursul unui trimestru, însă declinul de 5% înregistrat în perioada aprilie-iunie 2024 este o performanță mai bună decât estimau analiștii, grație reducerilor de prețuri și stimulentelor oferite de compania lui Elon Musk care au ajutat la stimularea cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Într-un comunicat de presă publicat marți, constructorul auto american a informat că, în cele trei luni care s-au încheiat la 30 iunie 2024, a livrat clienților 443.956 de autovehicule, cu 4,8% mai puține decât în perioada similară a anului trecut dar peste estimările analiștilor, care în medie mizau pe 438.019 vehicule livrate. De asemenea, Tesla a reușit să își îmbunătățească semnificativ livrările (creștere de 14,8%) față de primele trei luni ale acestui an, când a livrat 386.810 vehicule, arată Agerpres.

FOTO Bosch echipează întreaga flotă de tramvaie din Iași cu sistem de avertizare anticoliziune CITEȘTE ȘI FOTO Bosch echipează întreaga flotă de tramvaie din Iași cu sistem de avertizare anticoliziune

Aceste informații au dus la creșterea cotației acțiunilor Tesla cu 4,5% în tranzacțiile care precede deschiderea bursei de pe Wall Street, după ce în acest an titlurile Tesla au pierdut 15,5% din valoare.

Compania lui Elon Musk a precizat că în trimestrul al doilea a livrat 422.405 de vehicule de tip Model 3 și Model Y și 21.551 de unități din celelalte modele ale sale, care includ sedanul Model S, camionete Cybertruck și SUV-ul premium Model X. Compania nu a oferit însă cifre detaliate referitoare la vânzările de camionete Cybertruck, un model care a fost lansat pe piață la finele anului trecut. De asemenea, Tesla a informat că în perioada aprilie-iunie 2024 a produs un număr total de 410.831 de vehicule.

VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare CITEȘTE ȘI VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare

Tesla a trecut în ultimul an printr-o perioadă mai dificilă. În luna aprilie, Elon Musk a anunțat reduceri semnificative de personal și, în interiorul companiei, a cerut o reducere a efectivelor cu până la 20%. De asemenea, după ce a declanșat un război al prețurilor în urmă cu un an, Tesla a oferit reduceri și stimulente precum împrumuturi cu dobânzi reduse și planuri de finanțare mai accesibile în SUA, China și Europa, care au avut și ele un efect asupra marjelor operaționale.

Elon Musk a declarat că Tesla va introduce noi modele mai accesibile ca preț la începutul lui 2025, însă compania nu a oferit alte detalii cu privire la noile modele, exceptând faptul că vor fi produse pe aceleași linii de asamblare ca și actualele modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini