Olanda are 84 de stații de încărcare a mașinilor electrice la fiecare 100 de km. Câte sunt în România și Bulgaria

Olanda are 84 de stații de încărcare a mașinilor electrice la fiecare 100 de km. Câte sunt în România și Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 16:18

O călătorie de vacanță în Europa într-o mașină electrică poate aduce o serie de aventuri cu privire la încărcare bateriei, mai ales în anumite destinații de vancanță. O privire asupra infrastructurii de încărcare arată că fiecare traseu trebuie planificat cu mare atenție, astfel încât să nu existe surprize neplăcute și să nu fie nevoie de asistență rutieră din cauza bateriei descărcate a mașinii, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În Bulgaria și România, se deschid în medie 1,2 stații de încărcare la 100 km. În comparație, Portugalia are în medie doar 0,3 stații de încărcare la 100 km, iar Spania – una. Cea mai săracă din punct de vedere al stațiilor de încărcare pare să fie Lituania cu doar 0,1 la 100 km de rețea de drumuri.

Cognizant România lansează noi angajări CITEȘTE ȘI Cognizant România lansează noi angajări

Cea mai dezvoltată infrastructură se află în Olanda, unde sunt instalate 84 de stații de încărcare la fiecare 100 km. Elveția este, de asemenea, cu mult înainte în această privință cu 51 de stații la 100 km. Dintre destinațiile mediteraneene, Franța stă cel mai bine din punct de vedere al călătoriilor cu vehiculele electrice, unde puteți găsi șapte stații la 100 km, în timp ce Italia are cinci la 100 km. 

În aceste două țări, densitatea stațiilor de încărcare este mai mare în regiunile nordice. În multe orașe italiene, mașinile electrice sunt permise în zone interzise pentru mașinile convenționale și pot parca gratuit. Planificarea atentă a rutelor permite încărcarea gratuită în anumite puncte, cum ar fi centrele comerciale mari și supermarketurile. Acestea sunt locuri potrivite pentru o oprire în mai multe scopuri – odihnă, cumpărături, divertisment și încărcare gratuită a bateriei. Peste tot în Europa există mai multe stații de încărcare în jurul marilor orașe și tot mai multe hoteluri oferă încărcare gratuită pentru mașinile electrice ale oaspeților.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini electrice
încărcare