FlixBus atrage investitori

FlixBus atrage investitori
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 17:00

Compania germană de autobuze FlixBus, care operează cea mai extinsă rețea globală de autocare interurbane la nivel global, a vândut o participație minoritară, de 35%, către fondul de investiții EQT și Kühne Holding, una dintre cele mai importante companii de transport și logistică din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

EQT Future și Kühne Holding vor achiziționa acțiuni de la acționarii existenți pentru a construi o participație pe termen lung în Flix. 

Volkswagen critică decizia UE de a impune suprataxe pentru importurile de vehicule electrice chineze CITEȘTE ȘI Volkswagen critică decizia UE de a impune suprataxe pentru importurile de vehicule electrice chineze

Investiția vine într-un moment în care Flix continuă să înregistreze creșteri semnificative și continuă extinderea strategică a rețelei. Compania a raportat o creștere de 30% a veniturilor totale în 2023 și astfel, pentru prima dată, a atins 2 miliarde euro în venituri totale anuale. Acest lucru se traduce în profitabilitate crescută, cu o EBITDA ajustată de 104 milioane euro în 2023. 

Flix a intrat recent pe două dintre cele mai importante piețe de transport cu autocarul din lume: Chile și India. Amprenta globală a companiei se întinde acum în 43 de țări din întreaga lume. În Europa, FlixBus a continuat să își extindă semnificativ serviciile în Regatul Unit, Portugalia și Ucraina și a lansat servicii naționale în Norvegia și Finlanda.

FOTO - BMW lansează, în România, cu un gigant japonez IT, centrul tehnologic în care vor fi angajați mii de oameni. La ce proiecte se lucrează CITEȘTE ȘI FOTO - BMW lansează, în România, cu un gigant japonez IT, centrul tehnologic în care vor fi angajați mii de oameni. La ce proiecte se lucrează

Compania este prezentă pe piața din România din anul 2017 și asigură curse internaționale directe din circa 100 de orașe spre 15 țări din Europa.

EQT este un fond de investiții global, cu active totale în administrare în valoare de 242 de miliarde EUR (132 de miliarde EUR în active în administrare generatoare de comisioane), în cadrul a două segmente de activitate - Private Capital și Real Assets. EQT deține companii și active de portofoliu în Europa, Asia-Pacific și America.

Kühne Holding AG, cu sediul în Elveția, reprezintă interesele de afaceri ale lui Klaus-Michael Kühne. Cu accent pe investiții în
sectorul logistic și transport, deține o poziție majoritară în Kühne+Nagel International AG și este cel mai mare acționar al Hapag-Lloyd AG, Deutsche Lufthansa AG și Brenntag SE.

În aprilie 2024, Kühne Holding a anunțat achiziționarea Aenova Group, o organizație de top globală în dezvoltarea și fabricarea produselor farmaceutice.

viewscnt
Afla mai multe despre
flixbus
eqt
kühne holding