Guvernul francez reduce cu o treime ajutorul financiar pentru cumpărarea de mașini electrice

Guvernul francez reduce cu o treime ajutorul financiar pentru cumpărarea de mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:11

Guvernul francez își va reduce cu o treime ajutorul financiar pentru achiziționarea de vehicule electrice și va înăspri sancțiunile împotriva vehiculelor cu emisii ridicate de CO2, potrivit propunerii sale de buget pentru 2025, scrie Reuters.

„Datorită economiei de scară și a progreselor înregistrate în domeniul bateriilor, costul vehiculelor electrice a scăzut, iar ponderea lor în totalul vehiculelor vândute a crescut, reducând astfel nevoia de subvenții”, a declarat Ministerul de Finanțe, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Autostrada A7 - Constructorii turci au adus peste 150 muncitori pentru a lansa un nou tronson de autostradă în România. Unde au ajuns astăzi cu lucrarea CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada A7 - Constructorii turci au adus peste 150 muncitori pentru a lansa un nou tronson de autostradă în România. Unde au ajuns astăzi cu lucrarea
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Asistența pentru achiziționarea de vehicule nepoluante va scădea la 1 miliard de euro în 2025”, a declarat ministerul, adăugând: „Se va acorda prioritate finanțării pentru cele mai modeste gospodării”.

În prezent, 1,5 miliarde de euro  sunt alocate programului, care prevede un bonus de până la 7.000 de euro pentru un vehicul electric și finanțare pentru leasing, care permite gospodăriilor cu venituri reduse să cumpere un vehicul electric începând de la 100 de euro pe lună.

Ministerul nu a specificat modul în care reducerile vor afecta bonusul, numărul de contracte de leasing sau cota de fonduri alocate fiecărei părți a programului.

FOTO Incident în gara din Strasbourg, unde un tren a fost evacuat după ce s-ar fi auzit explozii CITEȘTE ȘI FOTO Incident în gara din Strasbourg, unde un tren a fost evacuat după ce s-ar fi auzit explozii

Reprezentanții industriei auto au declarat că asistența guvernamentală este în continuare necesară deoarece vânzările de vehicule electrice au stagnat la 17% pe piața franceză, iar producătorii auto trebuie să reducă drastic emisiile de dioxid de carbon pentru vehiculele pe care le vând dacă vor să evite amenzi europene grele.

„Dacă doriți să îndepliniți momentul tranziției electrice, aceasta trebuie să aibă loc cu stimulente”, a declarat reporterilor Luc Chatel, președintele Platformei Automobile. „Dacă schimbați regulile la fiecare patru zile și reduceți bonusul, ce se va întâmpla? Am văzut asta în Germania”.

Elon Musk prezintă în această noapte „Cybercab”, proiectul robotaxi promis de mai mulți ani CITEȘTE ȘI Elon Musk prezintă în această noapte „Cybercab”, proiectul robotaxi promis de mai mulți ani

Vânzările de vehicule electrice în Germania s-au prăbușit după ce țara și-a încheiat programul de subvenționare la sfârșitul anului trecut, ponderea vehiculelor electrice scăzând la 12,6% la începutul acestui an de la 16,4% în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit autorității de transport KBA.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
franta