Una dintre cele mai mari companii de închirieri auto din lume, Sixt, a anunțat un profit operațional record în trimestrul al treilea, odată cu revenirea cererii pe perioada verii, dar și ca urmare a creșterii vehiculelor fără risc în portofoliu, simultan cu vânzarea mașinilor electrice, care aveau o valoare reziduală redusă.
Sixt a înregistrat venituri de 1,24 miliarde euro în trimestrul al treilea al anului, cu 10 procente mai mult decât în urmă cu un an. Toate cele trei mari regiuni pe care activează compania au raportat creșteri, dar America de Nord a fost lider, cu un avans de 21,3%, în timp ce Europa a obținut o creștere de 5,2% (fără Germania), iar Germania, 6,6%.
Profitul operațional a fost unul record, de 542,4 milioane euro, compania reușind să facă achiziții optimizate de vehicule și să reducă progresiv riscurile, după anii de criză în care achizițiile erau anevoioase. Câștigurile înainte de impozitare (EBT) au fost similare cu cele din anul anterior, având o marjă EBT de 19,8%.
Sixt a început anul cu destule probleme, având o pierdere operațională, din cauza scăderii valorilor reziduale ale mașinilor electrice și a deprecierii induse de acest detaliu, dar și-a revenit în trimestrul al doilea, odată cu vânzarea unui procent însemnat din flota electrică, și a obținut performanețele din trimestrul al treilea într-un context favorabil, procesul de reducere a mașinilor electrice continuând. „Consiliul de Administrație se așteaptă în continuare la o povară substanțială în trimestrul IV” atenționează compania.
Compania de rent-a-car a reușit să-și majoreze la 60% ponderea de vehicule premium de la Audi, BMW și Mercedes, iar ponderea de vehicule fără risc de revânzare a urcat la peste 98%. Noi stații au fost deschise pe piețele importante, în Berlin, Dresda, Liege, Pris, Londra, Parma, New York și Houston.
CITEȘTE ȘI FOTO SPION Facelift pentru Dacia Jogger, Sandero și Logan. Schimbări la designul modelelor produse la Mioveni și în MarocSixt a ajuns la o flotă de 206.100 vehicule, în creștere față de cele 189.000 de vehicule din trimestrul similar din 2023.
Pentru finalul de an, estimările câștigului consolidat înainte de impozitare (EBT) sunt de aproximativ 340 de milioane de euro (anterior: 340 până la 390 de milioane de euro), în conformitate cu estimările din piață de 352 de milioane de euro.
Sixt a început încă de la sfârșitul anului trecut să-și reducă masiv flota de mașini Tesla, cumpărate în cadrul unui contract cadru de mari dimensiuni, fără clauze privind riscurile de revânzare, anunțând la acel moment că oprește achiziția de astfel de vehicule, din cauza deprecierii foarte mari și a cererii scăzute din partea clienților.