Chery lansează un SUV crossover de 28.000 de euro în Italia, în timp ce plănuiește extinderea în Europa

Chery lansează un SUV crossover de 28.000 de euro în Italia, în timp ce plănuiește extinderea în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Compania Chery Auto din China începe vânzările pe piața din Italia cu o versiune pe benzină a SUV-ului său crossover Omoda 5, la un preț de la 27.900 de euro (30.182 USD), în timp ce producătorul auto își evaluează opțiunile de extindere a capacității de producție și a vânzărilor în Europa, transmite Reuters.

Una dintre numeroasele companii chineze care aduc mașini ieftine în Europa, în mare parte electrice, Chery a început vânzările europene în Spania la începutul acestui an, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard CITEȘTE ȘI VIDEO Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Acum se extinde în regiune și își propune să pătrundă pe mai mult de 60 de noi piețe la nivel global în următorii trei ani, a declarat săptămâna trecută vicepreședintele Shawn Xu, la o prezentare la Milano.

După decizia de joi a Uniunii Europene de a confirma tarifele impuse importurilor de vehicule electrice faqbricate în China, vehiculele electrice ale Chery vor fi supuse unei taxe suplimentare de 20,8%.

În Italia, Omoda 5 va fi disponibil într-o versiune electrică din septembrie.

Până la sfârșitul acestui an, Chery va oferi SUV-ul său mai mare Jaecoo 7 în Italia într-o versiune pe benzină și apoi hibrid plug-in.

Până la sfârșitul anului 2025, Chery plănuiește câte trei modele de SUV pentru mărcile sale Omoda și Jaecoo, cu un amestec de tipuri de combustibil pentru a servi diferite părți ale Europei.

Dar, pe măsură ce tensiunile comerciale sunt mari cu UE, aducerea capacității de producție în Europa va ajuta Chery, cel mai mare producător de automobile din China după volumul exporturilor, să stimuleze vânzările și să compenseze impactul tarifelor europene.

La începutul acestui an, Chery a convenit cu un partener local din Spania să producă mașini în Barcelona, ​​dar acum caută un al doilea loc de producție în regiune.

Guvernul italian a încercat, de asemenea, să atragă investiții în producție și a purtat discuții cu câțiva producători auto chinezi în ultimele luni, inclusiv cu Chery.

Ministrul Industriei Adolfo Urso s-a întâlnit joia trecută cu președintele Chery Auto, Yin Tongyue, la Beijing, în cadrul unei vizite oficiale de două zile în China.

Întrebat joi dacă grupul este aproape de un acord cu Roma, Shawn Xu de la Chery a spus că ”mai avem nevoie de câteva discuții”.

viewscnt
Afla mai multe despre
chery
italia