Boeing și cel mai mare sindicat al său aflat în grevă vor relua negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă

Boeing și cel mai mare sindicat al său aflat în grevă vor relua negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Boeing și cel mai mare sindicat al său reiau discuțiile pentru un nou contract colectiv de muncă pe 7 octombrie, deoarece ambele părți doresc un acord pentru a pune capăt grevei a aproximativ 33.000 de lucrători ai fabricilor producătorului de avioane de pe coasta de vest a SUA, transmite Reuters.

Negociatorii producătorului de avioane din SUA și Asociația Internațională a Mașiniștilor și Lucrătorilor Aerospațiali au avut dificultăți să găsească un teren comun, nereușind recent să încheie un acord cu privire la aspecte cheie, în prezența mediatorilor federali.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Personalizarea poate să fie antidotul, prin loializare. Un salt care va urma în următorii 3-5 ani se va axa pe prețuri. Încep discuții despre cum ar putea să arate eventuale reguli de etică CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Personalizarea poate să fie antidotul, prin loializare. Un salt care va urma în următorii 3-5 ani se va axa pe prețuri. Încep discuții despre cum ar putea să arate eventuale reguli de etică
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

”O rezoluție cu IAM reprezintă o prioritate pentru mine, iar echipa noastră este pregătită să reia discuțiile mediate lunea aceasta”, a declarat CEO-ul Boeing Kelly Ortberg angajaților, scrie News.ro.

Încheierea unui acord cu IAM pentru a pune capăt opririi este o prioritate pentru Boeing, deoarece se luptă cu datoria în creștere, agravarea consumului de numerar și amenințarea de a-și pierde ratingul recomandat investițiilor.

Districtul 751 al IAM, care negociază acordul, a declarat că va relua discuțiile cu Boeing luni, cu asistența mediatorilor federali.

”Această întâlnire este o altă oportunitate critică de a promova prioritățile membrilor noștri”, a spus sindicatul.

Discuțiile au atras atenția din partea administrației președintelui american Joe Biden, secretarul de muncă al SUA, Julie Su, personalul său continuând să se angajeze cu ambele părți, a declarat un purtător de cuvânt.

Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt

Greva a oprit producția de Boeing 777, 767 și a celui mai bine vândut avion cu reacție, 737 MAX. MAX este un generator cheie de venituri pentru companie într-un moment în care se luptă cu marje slabe în activitatea sa de apărare.

Greva, prima de la Boeing din 2008, este cel mai recent eveniment dintr-un an tumultuos pentru companie, care a început cu un incident din ianuarie, în care un panou de ușă s-a desprins de pe un avion nou 737 MAX, în timpul unui zbor.

Boeing a făcut recent o ofertă de salariu, ”cea mai bună și finală”, care include o creștere a salariilor cu 30% în patru ani, restabilirea unui bonus de performanță, beneficii de pensionare îmbunătățite și dublarea bonusului de ratificare la 6.000 de dolari, dar conducerea sindicatului a refuzat să o supună la vot.

O înțelegere preliminară anterioară între Boeing și sindicat, care a oferit o creștere de 25% în patru ani și un angajament ca un nou avion să fie fabricat în zona Seattle, dacă ar fi lansat în timpul acordului de patru ani, a fost respins cu peste 90% de muncitori în septembrie.

Acțiunile Boeing au închis în creștere cu 3%.

Boeing a început să concedieze zeci de mii de angajați din SUA luna trecută, pentru o săptămână, la fiecare patru săptămâni, deoarece lucrează pentru a economisi numerar.

”Vreau să le mulțumesc tuturor pentru angajamentul față de măsurile noastre de conservare a numerarului”, a spus Ortberg, lăudând angajații pentru ”atâta rezistență de a ajuta în acest moment dificil, mai ales că le cerem multor colegi de echipă să ia concedii temporare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sindicat
negocieri