FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în familia gigantului Hyatt

FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în familia gigantului Hyatt
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris astăzi, 16:48

Hotelul Aro Palace din Brașov, clasificat la 5 stele, a semnat contractul de franciză cu Hyatt Hotel Corporation, grup, cu sediul central în Chicago, având în portofoliu peste 1.300 de hoteluri și o echipă de peste 189.000 de angajați care activează în 76 de țări de pe 6 continente.

În februarie a fost a fost semnată o scrisoare de intenție.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa CITEȘTE ȘI FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acesta este primul acord de franciză sub marca Hyatt din România. Hotelul va fi operat sub numele „Hyatt Regency, Aro Palace Brașov”.

FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în familia gigantului Hyatt

Renovarea hotelului Aro Palace este programată să fie inițiată la începutul anului 2026 și va include toate zonele clădirii. Aripa istorică va trece printr-o transformare totală, urmând a deveni o zonă de standard executive.

Netflix lansează o nouă funcționalitate pentru cine vede filme și seriale pe telefoane smart iOS și Android. „Vă găsiți vreodată captivat de o scenă care vă rămâne în cap mult timp după ce e gata?\ CITEȘTE ȘI Netflix lansează o nouă funcționalitate pentru cine vede filme și seriale pe telefoane smart iOS și Android. „Vă găsiți vreodată captivat de o scenă care vă rămâne în cap mult timp după ce e gata?"

Pe durata procesului de renovare, hotelul va rămâne operațional, deschiderea oficială ca Hyatt Regency fiind estimată pentru 2027.

Hotelul a fost inaugurat în 1939, chiar înainte de izbucnirea celui de-al doilea Război Mondial, fiind proiectat de arhitectul Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă. Pentru Brașov reprezintă un punct de reper, kilometrul 0 al orașului.

FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în familia gigantului Hyatt

Hotelul dispune de 189 de camere, 67 de camere executive și suite.

ATLAS.app atrage o investiție de 500.000 de euro de la eMAG Ventures și țintește extinderea regională CITEȘTE ȘI ATLAS.app atrage o investiție de 500.000 de euro de la eMAG Ventures și țintește extinderea regională

Compania Aro-Palace Brașov, care deține hotelul cu același nume, unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din afara Bucureștiului, este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2017. Acționar majoritar este Transilvania Investments (fostul SIF Transilvania) cu o participație de 85,7%.

Compania Aro Palace include și hotelul Capitol, un hotel cu 180 de camere, care trece printr-un proces radical de restructurare și care își va deschide porțile pentru oaspeți la sfârșitul anului 2025 sub marca Mercure Brașov Centre. 

FOTO CFR a făcut probe pentru circulația trenurilor cu viteza de 176 km/h pe o cale ferată modernizată Sighișoara – Teiuș – Coșlariu CITEȘTE ȘI FOTO CFR a făcut probe pentru circulația trenurilor cu viteza de 176 km/h pe o cale ferată modernizată Sighișoara – Teiuș – Coșlariu

În noiembrie a fost anunțat că Hyatt, una dintre cele mai importante companii globale de ospitalitate și unul dintre cei mai experimentați operatori internaționali din regiunea CEE, prospectează piața din România ca parte a strategiei sale de expansiune în Europa de Est.

FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în familia gigantului Hyatt

În 2022, Hyatt a atins o etapă importantă, marcând al șaselea an consecutiv în care a fost desemnată compania de ospitalitate cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial.

CONFIRMARE Hidroelectrica a primit OK de la autorități pentru defrișările forestiere necesare finalizării hidrocentralei de la Răstolița, începută pe vremea lui Ceaușescu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Hidroelectrica a primit OK de la autorități pentru defrișările forestiere necesare finalizării hidrocentralei de la Răstolița, începută pe vremea lui Ceaușescu

Între 2017 și 2022, Hyatt a inaugurat 120 de hoteluri noi (aproximativ 23.200 de camere), dintre care 45% sunt amplasate în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Aproximativ 66% din camerele adăugate se încadrează în segmentele de lux, lifestyle și resorturi.

În regiunea EMEA, Hyatt operează în prezent peste 200 hoteluri, cu un total de 46.000 de camere, având peste 18.000 de angajați, dintre care 7.000 în Europa. Portofoliul său diversificat include 18 branduri unice, dintre care Hyatt Regency este cel mai reprezentat, cu 47 de hoteluri, ceea ce reprezintă aproximativ 23% din total.

EXCLUSIV FOTO Hello Donuts se duce cu gogoși românești în Republica Moldova și Ungaria. Constantin Puiu, proprietar: Discutăm atragerea unui investitor. Pregătim și prima unitate stradală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hello Donuts se duce cu gogoși românești în Republica Moldova și Ungaria. Constantin Puiu, proprietar: Discutăm atragerea unui investitor. Pregătim și prima unitate stradală

Grupul, cu sediul central în Chicago, deține peste 1.350 de hoteluri, cu circa 304.000 de camere și o echipă de peste 189.000 de angajați care activează în 78 de țări de pe 6 continente.

Oferta companiei include branduri din Colecția Timeless, inclusiv Park Hyatt®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Hyatt Residence Club®, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Studios și UrCove; Colecția Boundless, inclusiv Miraval®, Alila®, Andaz®, Thompson Hotels®, Dream® Hotels, Hyatt Centric® și Caption by Hyatt®; Colecția Independent, care include The Unbound Collection by Hyatt®, Destination by Hyatt® și JdV by Hyatt®; și Colecția Inclusive, care include Hyatt Ziva®, Hyatt Zilara®, Zoëtry® Wellness & Spa Resorts, Secrets® Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas®, Dreams® Resorts & Spas, Hyatt Vivid Hotels & Resorts, Alua Hotels & Resorts® și Sunscape® Resorts & Spas.

viewscnt
Afla mai multe despre
calin ile
aro palace brasov
sif transilvania
sif muntenia
fihr
accor
winkweb