Tranzacție: Promat Comimpex, deținută de Grupul Ameropa, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni în Agrotex

Tranzacție: Promat Comimpex, deținută de Grupul Ameropa, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni în Agrotex
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 09:42

Promat Comimpex, deținută majoritar de Ameropa Group, a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în Agrotex, furnizor de materiale agricole și cereale în nord-vestul României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Tranzacția este supusă documentației finale, formalităților legale și aprobării Consiliului Concurenței.

EXCLUSIV FOTO Una dintre cele mai puternice familii libaneze își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească. Negociază achiziția Victoria Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Una dintre cele mai puternice familii libaneze își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească. Negociază achiziția Victoria Center

„Achiziția de către Promat a pachetului majoritar de acțiuni în Agrotex ne va permite să susținem în continuare obiectivele noastre de creștere, specializare și diversificare a afacerii. În calitate de Director General, împreună cu echipa de management care a contribuit la dezvoltarea afacerii, vom continua să conducem operațiunile Agrotex lucrând îndeaproape cu echipa Promat. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm experiența noastră odată cu modelul de afaceri și experiența Promat”, a declarat Adrian Mircea Lăța, Director General Agrotex.

Cifra de afaceri a Agrotex, companie înființată în anul 1993, a fost de 646.731.316 RON în anul 2023, cu un profit de 12.345.428 RON. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 15.29%.

Agrotex a raportat un număr de 122 angajați în anul 2023.

Ameropa este un grup cu operațiuni în sectorul agricol, cu sediul în Elveția, fondat în 1948, cu activități la nivel mondial, care acoperă întregul lanț de aprovizionare, de la producție, logistică, comercializare și distribuție. Activitatea de bază a grupului este comercializarea și distribuția globală de îngrășăminte și produse alimentare și furajere, cu ajutorul activelor complementare, cum ar fi silozuri, depozite și facilități portuare, precum și active adiacente, cum ar fi fabricile de producție de îngrășăminte.

Activ în peste 30 de țări, grupul este cel mai mare exportator de cereale din regiunea Dunării și cel mai mare comerciant global independent de îngrășăminte, care investește selectiv în active logistice și de procesare.

Prețul alimentelor scade în majoritatea statelor UE. Ce produse agricole s-au scumpit CITEȘTE ȘI Prețul alimentelor scade în majoritatea statelor UE. Ce produse agricole s-au scumpit

În România, grupul este cel mai mare exportator de cereale.

În ultimii ani, Ameropa a făcut mai multe achiziții și investiții în țară. Pe lângă combinatul de îngrășăminte Azomureș și operatorul portuar Chimpex SA (Fostul Comcereal Constanța), a preluat în 2019 și participații în firmele de distribuție Promat Comimpex și Agroind Cauaceu, precum și facilități de depozitare în mai multe regiuni.

Deține silozuri și magazii în Olt, Constanța, Brăila, Iași, Tulcea, Ialomița, Călărași, Teleorman, Timiș. Tot în 2018 a preluat și  baza Sărulești de la Comcereal Fundulea, companie agricolă controlată de Constantin Dumitru.

Cel mai mare consumator de gaze din România, combinatul de îngrășăminte chimice Azomureș, se va redeschide zilele următoare, a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

viewscnt
Afla mai multe despre
promat comimpex
agrotex
ameropa