Italia va monitoriza angajamentele Euronext pentru bursa din Milano

Italia va monitoriza angajamentele Euronext pentru bursa din Milano
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 12:07

Guvernul Italiei va monitoriza angajamentele asumate de Euronext când a achiziționat bursa din Milano, a declarat ministrul Industriei Adolfo Urso, după întâlnirea cu sindicatele care au organizat o grevă istorică la bursă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Protestul a avut loc săptămâna trecută, după ce sindicatele au acuzat Euronext de ”dezinvestire constantă, sistematică și generală din Italia”, scrie News.ro.

BYD înființează un parteneriat european cu divizia de leasing auto a Societe Generale CITEȘTE ȘI BYD înființează un parteneriat european cu divizia de leasing auto a Societe Generale

Euronext a răspuns spunând că a creat peste 100 de locuri de muncă în Italia și că țara este o parte importantă a planurilor sale de expansiune.

”Astăzi am ascultat sindicatele despre starea unei companii care este strategică pentru țara noastră, pentru economia și afacerile sale”, a spus Urso într-o declarație despre Borsa Italiana.

Ministerul Industriei și Economiei va continua ședința de miercuri prin ”monitorizarea performanței (Borsa Italiana) și a respectării (de către Euronext) a angajamentelor asumate în acordul de achiziție”, a adăugat el.

Euronext, care gestionează și piețele de valori din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Oslo și Paris, și-a finalizat achiziția bursei italiene, sau Borsa Italiana, în aprilie 2021.

Urso a anunțat încă două întâlniri despre conflictul de muncă în săptămânile următoare, cu Borsa Italiana și banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (Cdp), care este acționar minoritar la Euronext.

viewscnt
Afla mai multe despre
euronext
bursa
milano