Premierul Florin Cîțu a confirmat, miercuri, că Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanță anul acesta angajaților din sistemul public, subliniind că voucherele nefolosite și emise în 2019 și 2020 însumează 2,4 miliarde lei. Patronatele din turism susțin însă că mare parte din voucherele emise au fost consumate.
De ce este important: Cu bugetul aproape gata, premierul Florin Cîțu i-a informat luni pe liberali că Guvernul taie voucherele de vacanță în 2021. Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei.
La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat că Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanță angajaților din sistemul public.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Miercuri, prim-ministrul Cîțu a precizat că abia anul viitor vor fi emise alte vouchere de vacanță.
”În economie sunt în valoare aproape 2,4 miliarde lei vouchere care nu au fost folosite. (...) Vocuherele de vacanță, care ar fi trebuit emise anul acesta, vor fi emise anul viitor”, a spus Florin Cîțu.
CITEȘTE ȘI Cîțu dă de înțeles că miniștrii nu i-au prezentat planuri de restructurare a companiilor de stat cu pierderi: Vom face reforma prin buget, fără plan nu primesc subvențiiPatronatele din turism susțin însă că mare parte din voucherele emise au fost consumate.
Conform datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în 2019 plus primele 10 luni din 2020 au fost emise tichete în total de 2,77 miliarde lei.
Din acestea, tichetele consumate în aceeași perioadă (decontate de prestatori la emitenți) sunt de 2,15 miliarde lei, adică 77,5% din volumul celor emise.
CITEȘTE ȘI FOTO "Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare", anunță autoritățile”În concluzie, nu mai sunt atât de multe vouchere de vacanță în piață, așa cum susțin oficialii. Voucherele de vacanță s-au bucurat de un succes mare și au fost utilizate, banii întorcându-se în economia națională”, arată ANAT.
Asmenea Profit.ro, ANAT amintește că Guvernul Cîțu a decis, anul trecut, prelungirea până la 31 decembrie 2021 a valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020, ca urmare a menținerii situației de pandemie, precum și emiterea altora noi în 2021.