Vânzările de locuințe din China au crescut în timpul sărbătorii de Ziua Națională, după o serie de măsuri de stimulare a sectorului imobiliar pentru a susține piața aflată în criză de la sfârșitul lunii septembrie, a relatat sâmbătă presa de stat, citată de Reuters, preluat de News.ro.
În a doua economie din lume, au fost introduse în acest an politici care includ reducerea avansului și ale dobânzilor ipotecarepentru a sprijini sectorul imobiliar, care anterior reprezenta un sfert din activitatea economică.
În perioada de vacanță de o săptămână, care a început marți, numărul vizionărilor de locuințe, care reflectă dorința de a cumpăra una, a crescut semnificativ, în timp ce vânzările de locuințe în multe locuri au crescut ”în grade diferite”, a informat postul de stat CCTV.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Peste 50 de orașe au introdus politici pentru stimularea pieței imobiliare, în timp ce aproape 2.000 de proiecte, de la peste 1.000 de companii imobiliare, au participat la promoții, a spus CCTV, citând Ministerul Locuinței și Dezvoltării Urbano-Rurale.
Numărul de vizionări la majoritatea proiectelor participante la promoții a crescut cu peste 50% de la an la an, a adăugat acesta.
În orașul Shenzhen, din sudul Chinei, multe birouri de vânzări imobiliare au lucrat toată noaptea pentru a atrage cumpărătorii de case, iar volumele tranzacțiilor, precum și numărul de spectatori la proprietăți ”au crescut semnificativ”, a relatat 21st Century Business Herald, fără a oferi detalii.
Unii cumpărători au condus pe distanțe lungi pentru a vedea case, a adăugat acesta.
Luna trecută, orașul Guangzhou, din sudul provinciei Guangdong, a anunțat ridicarea tuturor restricțiilor privind achiziționarea de locuințe, în timp ce Shanghai și Shenzhen au declarat că vor reduce restricțiile privind achiziționarea de locuințe de către cumpărători non-locali și vor reduce avansul minim pentru primii cumpărători la nu mai putin de 15%.
Aceste măsuri au venit la câteva zile după ce China și-a dezvăluit cel mai mare stimulent de la pandemia de COVID-19, în încercarea de a scoate economia din deflație.