Un număr de 80 de firme grupate în șase asocieri participă la licitația pentru construirea Spitalului Regional de Urgențe Iași

Un număr de 80 de firme grupate în șase asocieri participă la licitația pentru construirea Spitalului Regional de Urgențe Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că 80 de companii grupate în șase asocieri de firme au depus oferte pentru licitația de construire a Spitalului Regional de Urgențe de la Iași, evaluarea acestora și încredințarea urmând să fie finalizate în cel mult trei luni.

Mihai Chirica a anunțat că municipalitatea a amenajat drumurile temporare în zonă și lucrează la studii pentru construirea căilor definitive de acces spre și în interiorul arealului Spitalului Regional.

Urmărește-ne și pe Google News
Deputații britanici vor să îl cheme pe Elon Musk în fața parlamentului, considerând că platforma X e responsabilă de revoltele care au zguduit Regatul Unit în ultima săptămână CITEȘTE ȘI Deputații britanici vor să îl cheme pe Elon Musk în fața parlamentului, considerând că platforma X e responsabilă de revoltele care au zguduit Regatul Unit în ultima săptămână
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Începând cu luna aprilie, o firmă lucrează la organizarea șantierului din zona Moara de Vânt, la excavarea pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor de acces, suma pentru aceste lucrări fiind de 31,29 milioane de lei.

Potrivit edilului Mihai Chirica, cea mai importantă licitație aferentă acestui proiect, care urmărește atribuirea pachetului principal de lucrări de construire, furnizarea și instalarea de echipamente medicale, are o valoare de 2,1 miliarde de lei, cu TVA, circa 436 de milioane de euro.

Până la termenul limită din luna iunie licitația a atras șase oferte în care sunt implicate în jur de 80 de companii, grupate în asocieri conduse de Bog’Art SRL București, Ness Proiect Europe SRL Ploiești, Dimex 2000 Company SRL Bistrița Năsăud și trei grupuri din Turcia, CCN, Afken și Yildizlar. Evaluarea ofertelor și încredințarea ar trebui finalizate în trei luni.

Noul spital de la Iași va avea șapte niveluri (subsol, parter și cinci etaje), 850 de paturi, 20 de săli de operație și circa 3.000 de angajați. Spitalul va gestiona în primul an de funcționare peste 47.500 de internări continue și peste 100.000 de urgențe.

Spitalul Regional de Urgență va avea o amprentă la sol de circa 28.000 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 149.000 de metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu 9.600 de panouri fotovoltaice, 39.500 de metri pătrați de spații verzi și 1.500 de locuri de parcare.

Costul total al Spitalului Regional de Urgență Iași este estimat la circa 668 de milioane de euro, din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiții și de la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
spitalul regional de urgențe iași
licitatie