Înființarea Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), lansarea licitației pentru licențele 5G, pregătirea și implementarea unei platforme IT cu scopul unei mai bune comunicări cetățenii români din străinătate și atragerii lor acasă, precum și inițierea unui proiect de lege pentru impunerea obligației tuturor instituțiilor administrației centrale să accepte generalizat depunerea online a tuturor formularelor, cererilor și declarațiilor reprezintă prioritățile Partidului Național Liberal (PNL) la guvernare penru sectorul comunicații, potrivit unui program făcut public astăzi. Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost mandatat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Cabinet. Lista miniștrilor propuși este disponibilă aici.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
"În vederea eficientizării actului public în sectorul IT precum și a consolidării coordonării în scopul dezvoltării societății informaționale, Guvernul susține următoarele măsuri de reorganizare menite a simplifica procesele și a concentra resursele statului în mod judicios, respectiv înființarea Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), în subordinea Guvernului și a Prim Ministrului, cu rolul de a realiza și de a asigura implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul digitalizării, creșterea interoperabilității ministerelor cât și interconectarea sistemelor de autentificare, pe diverse nivele de încredere astfel încât să poată fi reutilizată orice modalitate de conectare, continuarea programelor aflate în desfășurare (Cloud guvernamental, e-Sanătate, e-Guvernare, e-Educație, RO-Net, RO-Net 2, etc.) și lansarea licitației pentru licențele 5G, respectând condițiile memorandumului pentru combaterea riscurilor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5G, semnat în 20.08.2019, la Washington. De asemenea, Guvernul va urmări aducerea la zi a strategiei de securitate cibernetică a României, pregătirea și implementarea unei platforme electronice Diaspora, cu scopul unei mai bune comunicări cetățenii români din străinătate și atragerii lor acasă, precum și inițierea unui proiect de lege pentru impunerea obligației tuturor instituțiilor administrației centrale să accepte generalizat depunerea online a tuturor formularelor, cererilor și declarațiilor", se arată în document.
În cazul Poștei Române, unde statul deține peste 90% din acțiuni, viitorul Executiv va accelera procesul de capitalizare și implementarea obiectivelor post-capitalizare a companiei, analiza strategiile și proiectele demarate de companie, a profitabilității produselor, dar și a contractelor, precum și regândirea politicilor comerciale ale companiei, descentraliza activității companiei pe toate palierele și crearea premiselor transformării structurilor de tip regional în centre de profit.
De asemenea, Executivul va urmări dezvoltarea unui program investițional echilibrat, pe baza unei prioritizări care să corespundă necesităților companiei. Achizițiile/investițiile se vor concentra pe tehnica IT și servicii de printare, precum și utilaje poștale li pe dotarea corespunzatoare cu autovehicule.
Toate aceste măsuri propuse au ca scop redresarea companiei și recâștigarea poziției pe piață, în condițiile în care Poșta a pierdut prima poziție în clasamentul de profil, conform datelor ANCOM.