ULTIMA ORĂ După respingerea Nokia, motiv de proces, statul refuză cererea unei noi companii pentru 5G.UPDATE Reacția companiei

ULTIMA ORĂ După respingerea Nokia, motiv de proces, statul refuză cererea unei noi companii pentru 5G.UPDATE Reacția companiei
scris 11 mai 2022

Autoritățile au respins cererea formulată de Metaminds, companie locală specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe din domeniul IT, de autorizare privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G, relevă date analizate de Profit.ro. Un refuz similar a fost și în cazul a două firme Nokia, decizia fiind contestată ulterior în instanță.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Până în prezent, CSAT a autorizat companiile Starc4Sys, Compania de Pază R.O și Concept Electronics, Juniper Networks Romania, Ericsson Telecommunications Romania, Ericsson Antenna Technology Romania, Ericsson Estonia și Ericsson AB.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit legii, echipamentele și programele unui producător 5G care nu obține avizul CSAT mai pot fi utilizate doar 5 ani în nucleul rețelelor telecom, iar restul echipamentelor, 7 ani.

Contactată miercuri de Profit.ro, Metaminds nu a transmis un punct de vedere până la acest moment.

UPDATE Joi, 12.05.2022, ora 18.00

"Referitor la decizia CSAT de a respinge solicitarea pentru obținerea autorizării privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G, METAMINDS  precizează că demersul companiei de a depune această cerere s-a bazat pe o eroare de interpretare a legii, întrucât compania nu are ca obiect de activitate producerea de echipamente și tehnologii care asigură comunicații electronice de tip 5G. METAMINDS nu a primit până la acest moment un răspuns oficial cu privire la motivele care au stat la baza deciziei CSAT, iar prezentul punct de vedere aparține companiei.

Această decizie nu afectează în niciun fel activitatea curentă și viitoare a METAMINDS în relațiile sale cu clienții săi și confirmă că serviciile pe care le livrează se bazează exclusiv pe contracte cu  furnizori agreați și cu parteneri internaționali de prim rang, recunoscuți la nivel mondial".

 

Metaminds a fost înființată în anul 2015 și desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software- ului (cod CAEN 4651), fiind controlată de Servicebridge Partners - 40%, Metacapital Holding - 35%, Andrei Cruceru - 20% și Giorgia Bordușanu - 5%, potrivit datelor termene.ro.

Acționarii Servicebridge Partners sunt Andrei Cruceru - 25%, Marius Ionuț Marinescu - 25%, Silviu Gabriel Nicolaescu - 25% și Metacapital Holding - 25%.

Metacapital Holding este proprietatea lui Andrei Cruceru - 95% și Giorgia Bordușanu - 5%.

Compania a anunțat, la începutul lunii martie, că a fost inclusă de către Financial Times, pentru al treilea consecutiv, în clasamentul celor mai performante 1.000 de companii din Europa din punct de vedere al ritmului de creștere. 

 

La nivelul anului 2020, conform celor mai recente date publice disponibile, compania a raportat o cifră de afaceri de 156,24 milioane de lei, de la 124,13 milioane de lei în 2019, iar profitul net a urcat cu 1,6 milioane de lei, la 8,93 milioane de lei.

Licitația pentru licențele necesare furnizării de servicii din generația a cincea (5G) va avea loc în cursul trimestrului trei al anului 2022, conform planului de acțiuni anunțat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Anterior, termenul propus a fost trimestrul II 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
metaminds
csat
5g