Safety Broker, liderul pieței de profil în 2020, care își propusese să intre la cota Bursei de Valori București (BVB) în toamna acestui an, va amâna listarea pentru anul viitor, motivele indicate ale acestei decizii fiind posibilul faliment al City Insurance și propunerile Autorității de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) de modificare a legislației privind asigurările auto.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite28 noiembrie - Profit Financial.forum
"De la momentul anunțului public privind intrarea la cota bursei, pe piața asigurărilor se preconizează o serie de schimbări de impact, cele mai importante fiind posibilul faliment al City Insurance și proiectul de normă al ASF privind modificarea Normei 20/2017 privind asigurările auto. În acest context, am luat decizia să amânăm procesul de listare pentru anul 2022", a anunțat Viorel Vasile, directorul general și acționarul majoritar indirect al Safety Broker, liderul pieței de profil din 2020.
Potrivit proiectului de normă al ASF, costurile de vânzare pentru polițele RCA, inclusv comisionul brokerilor, vor fi separate de prețul net oferit de compania de asigurare. Practic, tariful final la o poliță RCA emisă de un asigurător va putea fi diferit în funcție de canalul de distribuție (online, broker, agent intern al asigurătorului sau altele).
Pentru Safety Broker, City Insurance reprezintă circa 30% din business-ul companiei.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ City Insurance nu a primit niciun ban de la I3CP, care a susținut că a subscris toate acțiunile emise de asigurător pentru capitalizarea de 150 milioane euro. Livrarea banilor, condiție pentru a evita falimentul. ASF - decizie în scurt timpSafety Broker a intermediat prime de asigurare de 334,3 milioane de lei în primul semestru al acestui an, în creștere cu 23,4% față de rezultatul din intervalul ianuarie - iunie 2020, care a atins 270,9 milioane de lei.
Primele trei linii de business sunt RCA - 232,2 milioane de lei, CASCO - 49,77 milioane de lei și garanții - 17 milioane de lei.
"Principalele direcții strategice ale companiei în acest an sunt accelerarea digitalizării prin crearea de aplicații mobile și crearea de produse și servicii care să corespundă nevoilor actuale ale clienților. În acest sens, Safety va lansa, în parteneriat cu Ergo, un produs de asigurare CASCO în următoarele 4-6 luni", a spus Vasile.
El a adăugat că, în următorii 3 ani, conducerea companiei are ca obiectiv atingerea unei cote de piață de 15%, de la 7,4% în prezent, prin extindere în alte state și fuziuni/achiziții.
CITEȘTE ȘI Felix Pătrășcanu, managing partner FAN Courier, intră la TAROMSafety Broker este controlată de Safety Credit - 80%, Robert Niță (director juridic) - 15% și Zenovia Iakab (director financiar) - 5%. Safety Credit este deținută integral de Viorel Vasile, potrivit termene.ro.
Brokerul și-a început activitatea în urmă cu 16 ani.