Softwin și Total Soft trebuie să returneze Romsilva 3,35 milioane lei pentru un contract din 2008

Softwin și Total Soft trebuie să returneze Romsilva 3,35 milioane lei pentru un contract din 2008
scris 22 mai 2017

Curtea de Apel București (CAB) a respins recursurile împotriva unei decizii a Tribunalului București din martie 2016, care a obligat Softwin și Total Soft să returneze Romsilva 3,35 milioane de lei, plus dobânda legală, bani considerați ca fiind plătiți nejustificat de Regie celor doi producători de software.

Anterior, în martie 2016, Tribunalul București a dispus admiterea în parte a cererii de chemare în judecată formulată de Romsilva, dispunând rezoluțiunea Contractului ERP nr. 12/09.04.2008 și repunerea părților în situația anterioara încheierii acestuia, în sensul obligării Total Soft și Softwin la restituirea către Romsilva a sumei de 3.354.993,50 lei și plății dobânzii legale aferente, de la data plății fiecărei tranșe de preț și până la restituirea în întregime a debitului.

Urmărește-ne și pe Google News

"Această soluție are la bază neîndeplinirea de către pârâte a obligațiilor asumate prin Contractul ERP fiind reținută, totodată, și culpa Romsilvei, constând în acea că nu a numit un responsabil de contract și un administrator de sistem și în acea că nu am asigurat colaborarea personalului propriu pe parcursul derulării contractului", se arată în motivarea unei sentinței CAB din luna mai 2017.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Romsilva a acționat în instanță Softwin și Total Soft la începutul anului 2013  cu argumentul că cele două firme nu au executat clauzele contractuale.

“Litigiul nu a avut nicio legătură cu raportul public al Curții de Conturi pe anul 2012”, se arată într-un răspuns al Romsilva remis la solicitarea Profit.ro.

În documentul Curții de Conturi se arată că instituția a constatat plata nejustificată a banilor în urma unui control efectuat la Regie.

Conform SEAP, în aprilie 2008, Romsilva a atribuit Total Soft un contract de 2,74 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 6,76 milioane de lei, fără TVA.

Softwin majorează capitalul cu un 1 mil. euro pentru a crea un nou portofoliu de servicii CITEȘTE ȘI Softwin majorează capitalul cu un 1 mil. euro pentru a crea un nou portofoliu de servicii

Cu o durată de 8 luni de la data atribuirii, contractul prevedea furnizarea unui sistem informatics integrat ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea resureselor unei companii).

Prin HG 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniență, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, Executivul a legiferat obligativitatea utilizării sistemului informațional integrat de monitorizare a circulației materialelor lemnoase – SUMAL, se arată în raportul Curții de Conturi.

Anumite funcții, asigurate de sistemul SUMAL, urmau să fie dezvoltate și extinse în cadrul unor module tehnico-operative ale sistemului informatic integrat CHARISMA ERP, achiziționat de RNP Romsilva de la consorțiul furnizor format din Total Soft și Softwin, se spune în document.

“Termenul de livrare a fost depășit cu patru ani, iar din cele 15 module ale sistemului doar modulul referitor la calculul salariilor este pe deplin funcțional, acesta neavând legătură cu activitățile tehnico-operative ale regiei. Cu toate acestea, RNP Romsilva a plătit nejustificat consorțiului furnizor Total Soft și Softwin suma de 3.344.000 lei, reprezentând prețul contractului pentru toate cele 15 module”, se arată în raportul Curții de Conturi.

EXCLUSIV Siveco se gândește la un soft de completare a fișei pentru impozitul pe gospodarie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Siveco se gândește la un soft de completare a fișei pentru impozitul pe gospodarie

În perioada 2008-2009, se mai spune în document, urmare a nefuncționării sistemului informatic integrat achiziționat, Romsilva a efectuat plăți suplimentare pentru servicii informatice prestate de Arhimedes SRL, însumând 103.000 lei, fără a exista un contract între beneficiar și prestator.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Total Soft și Softwin nu au dorit să comenteze.

Cu afaceri de 8,36 milioane de lei în 2015, Softwin este controlată în mod egal de soții Măriuca și Florin Talpeș. Cei doi mai dețin și producătorul de soluții de securitate Bitdefender.

Total Soft este unul dintre cei mai mari producători locali de software și are afaceri de peste 20 milioane de euro.

În 2016, pachetul majoritar de acțiuni al companiei a fost preluat de Logo Software, cel mai mare dezvoltator de aplicații din Turcia.

Cu un buget de aproape 2 miliarde de lei în 2016, Romsilva se află sub autoritatea Ministerului Mediului și are ca scop gestionarea unitară a fondului forestier proprietate publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
total soft
softwin
romsilva
contract
plati
instanta