VIDEO Incendiile de vegetație scapă de sub control în Peru

VIDEO Incendiile de vegetație scapă de sub control în Peru
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:16

Autoritățile din Peru se străduie să facă un plan pentru a lupta cu incendiile de vegetație care au scăpat de sub control în țară, distrugând recolte, provocând daune comorilor arheologice și lăsând mai multe regiuni în stare de dezastru, potrivit Reuters.

Pompierii afirmă că lupta cu flăcările a devenit tot mai dificilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Digi a ajuns al doilea angajator telecom în Spania. Ce salarii sunt date, inclusiv la Vodafone CITEȘTE ȘI Digi a ajuns al doilea angajator telecom în Spania. Ce salarii sunt date, inclusiv la Vodafone
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Suntem obosiți”, a afirmat un pompier voluntar, în pădurile din nordul regiunii Amazonas, care a refuzat să își spună numele. ”Stingem focul, el izbucnește din nou. Îl stingem, iar izbucnește”, a spus el.

Pompierii din această zonă s-au retras din fața flăcărilor.

”Sunt scăpate de sub control. Avem nevoie de ajutor”, a spus Arturo Morales, un alt pompier voluntar.

Președintele Dina Boluarte a declarat, miercuri, o stare de urgență de 60 de zile în regiunile San Martin, Amazonas și Ucayali, alocând resurse suplimentare pentru a împiedica incendiile să se răspândească.

”Aducem tot ce avem”, a afirmat Boluarte, într-un discurs. Ea a făcut apel la fermieri să nu mai dea foc câmpurilor, afirmând că acest lucru a făcut ca flăcările să se întindă și să scape de sub control.

Incendiile de pădure sunt frecvente în Peru din august până în noiembrie, fiind cauzate fie de fermieri fie de cei care încearcă să acapareze ilegal terenuri, potrivit guvernului.

Aproximativ 240 de incendii au izbucnit în acest sezon în 22 din cele 25 de regiuni ale țării, însă peste 80% se aflau sub control.

FOTO IBM și Microsoft au deschis la București un centru comun CITEȘTE ȘI FOTO IBM și Microsoft au deschis la București un centru comun

Cu toate acestea, unele incendii s-ar putea reaprinde, în condițiile unui aer uscat, iar vântul și locurile izolate le fac greu accesibile.

Flăcările au ajuns deja la șapte situri arheologice, potrivit Ministerului Culturii, și amenință comunitatea indigenă Shipibo-Konibo din Amazon.

În total, aproape 2.300 de hectare de terenuri cultivate au ars și 140 de oameni au fost răniți, potrivit datelor oficiale de miercuri.

America de Sud se confruntă în prezent cu incendii, din pădurea amazoniană din Brazilia, prin cele mai întinse zone umede din lume în Bolivia, doborând recordul anterior de incendii dintr-un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii
peru