VIDEO Guvernul declanșează operațiunea de vaccinare la țară. "Orașul vaccinează satul"

VIDEO Guvernul declanșează operațiunea de vaccinare la țară. "Orașul vaccinează satul"
scris 10 aug 2021

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, în cadrul proiectului "Orașul vaccinează satul", a fost declanșată activitatea de vaccinare în aproximativ 95% din comunele din România.

"În cadrul proiectului "Orașul vaccinează satul" s-a demarat activitatea de vaccinare în aproximativ 95% din comunele din România, ceea ce înseamnă în valoare absolută aproximativ 2.776 de comune și au fost finalizate activități de vaccinare în 58% dintre acestea, adică în 1.677 de comune. În mediul rural, în total, de la debutul campaniei de vaccinare, prin toate mijloacele avute la îndemână, s-au administrat peste 2,5 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă aproximativ 26% din numărul total al dozelor de vaccin administrate în România până la acest moment și au fost vaccinate peste 1,1 milioane de persoane din mediul rural cu schemă completă de vaccinare. Practic, rata de acoperire vaccinală în urban este de două ori mai mare decât ce se întâmplă în mediul rural. Uitându-ne la acoperirea vaccinală raportată la populația cu domiciliul pe fiecare unitate administrativ-teritorială, ceea ce înseamnă aproximativ 28%", a susținut medicul militar.

Urmărește-ne și pe Google News
Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Potrivit acestuia, aproximativ 20% din totalul centrelor de vaccinare fixe în momentul de față au activitatea suspendată temporar.

"În ceea ce privește funcționalitatea centrelor de vaccinare și menținerea lor în activitate, aproximativ 20% din totalul centrelor de vaccinare care au fost active în România, și aici mă refer la centrele de vaccinare fixe, în momentul de față au activitate suspendată temporar, mai avem 615 centre de vaccinare active și aproximativ 60% din acestea au programul de lucru redus fie la jumătate, fie la un sfert din programul anterior. În total sunt active 883 de fluxuri de la aproximativ 1.500 de fluxuri cât au fost în momentul în care aveam un ritm de vaccinare crescut. Repet, toate aceste facilități de vaccinare pot să fie reactivate în momentul în care vom avea o cerere în creștere a persoanelor vizavi de acțiunile de vaccinare", a susținut reprezentantul CNCAV.

El a spus că 3.114 de medici de familie au încheiat contracte pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă 32,5% din numărul total al medicilor de familie.

Valeriu Gheorghiță a spus că până la data de 9 august peste 308.000 de persoane au fost vaccinate în cabinetele de medicină de familie.

"La nivelul medicilor de familie, din cei 9.577 de medici de familie care au încheiat contracte de prestări servicii cu Casele de Asigurări de Sănătate, 3.114 au încheiat și contracte de vaccinare împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă 32,5% din numărul total al medicilor de familie; din aceștia, 87%, adică 2.713 cabinete de medicină, înregistrează activități de vaccinare. Ponderea din rural, respectiv urban este similară. Au fost vaccinate până la data de 9 august peste 308.000 de persoane în cabinetele de medicină de familie, 54,3% fiind vaccinate în mediul rural, în cabinete de medicină de familie din rural", a mai afirmat medicul.

El a declarat că 148 de spitale au activități de vaccinare pentru pacienții cronici internați.

"De asemenea, în ceea ce privește activitatea de vaccinare la nivelul unităților sanitare, în spitalele publice - sunt 148 de spitale care au activități de vaccinare pentru pacienții cronici internați, pacienți eligibili care doresc să se vaccineze - fiind vaccinați până la acest moment 6.313 pacienți și de asemenea sunt 26 de unități sanitare private care au activități de vaccinare pentru pacienții internați, fiind vaccinați până la acest moment 1.404 pacienți. Rata de acoperire vaccinală la nivel național din populația rezidentă eligibilă, adică persoane peste 12 ani, este în momentul de față de aproximativ 30%, repet, populația rezidentă eligibilă fiind, în momentul de față, de 16,9 milioane, conform Institutului Național de Statistică", a arătat Valeriu Gheorghiță.

El a spus că Municipiul București are cea mai mare rată de acoperire vaccinală, de 48%.

"Sunt în momentul de față 11 județe care se află peste media de acoperire vaccinală de la nivel național, sunt 27 de județe care au acoperire vaccinală între 20 și 29,9% și, de asemenea, mai sunt doar patru județe care au o rată de acoperire vaccinală de sub 20%", a mai afirmat Gheorghiță. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
valeriu gheorghiță