O sală de cinema 12D, unde pot fi vizionate scurt-metraje cu diferite tematici, a fost deschisă, astăzi, la Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați, fiind vorba despre singura sală de acest fel existentă într-un muzeu din România. Vizitatorii au parte, pe lângă efectele 3D obișnuite, de diferite alte nouă efecte cum ar fi mișcare sau miros.
Sala de cinema 12D, deschisă miercuri la parterul clădirii în care funcționează Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați, dispune de nouă locuri pentru spectatori și, potrivit reprezentanților instituției muzeale, este vorba despre singura sală de acest fel existentă într-un muzeu din România, arată news.ro.
"În sală există nouă locuri amplasate pe un cadru metalic capitonat, care se mișcă în funcție de imaginile de pe ecran. Pe lângă efectele 3D, există celelalte efecte 9D, cum ar fi cele de vibrație, mișcare, ceață, fum, foc, fulger, zăpadă, miros sau apă sub două forme - bule de apă sau picături", a afirmat purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Științele Naturii, Florin Matei.
CITEȘTE ȘI VIDEO Agenți înarmați ai Fiscului spaniol au descins pe iahtul pe care își petrece vacanța Cristiano Ronaldo cu familiaÎn sala de cinema, amenjată de o firmă privată, pot fi vizionate peste o sută scurt-metraje care au o durată ce variază între 5 și 10 minute și abordează diferite tematici, prețul unui bilet fiind de 10 lei de persoană.
Miercuri, au putut fi vizionate filme despre dinozauri, la Complexul Muzeal de Științele Naturii fiind deschisă și expoziția temporară ”Pe urmele dinozaurilor”, realizată cu sprijinul Dino Parc Râșnov.
Potrivit reprezentanților Complexului Muzeal de Științele Naturii din Galați, este pentru prima dată când această expoziție itinerantă de la Dino Parc Râșnov va rămâne pentru o perioadă mare de timp într-un singur loc, până acum dinozaurii fiind prezenți doar la acțiuni de câte o zi în orașe precum București, Constanța, Iași, Sfântu Gheorghe și Cluj.
CITEȘTE ȘI VIDEO Primarul din Târgoviște amenință KFC Germania cu tribunalul după ce compania a filmat în Turnul Chindiei un clip publicitar considerat jignitor"Exponatul Pteranodon, o specie de dinozaur zburător care a trăit în Cretacic acum 70 milioane de ani, va atrage cu siguranță atenția vizitatorilor fiind dotat cu un sistem Animatronic care îi permite să își miște aripile și să scoată sunete în momentul când o persoană intră în raza de acțiune a senzorului de mișcare montat în apropierea acestuia. Exponatele sunt prezentate la o scară mai mică decât cea reală, fiecare având dimensiuni de 2,5x1,5 m. De asemenea, expoziția cuprinde și replici de fosile aparținând celui mai mare animal zburător care a existat vreodată în lume: Hatzegopteyx thambena, specie descoperită în 1978 de paleontologul Dan Grigorescu în zona Hațegului", a mai spus Florin Matei.
Expoziția temporară ”Pe urmele dinozaurilor” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” Galați până pe 17 septembrie.