Premierul Ciolacu s-a arătat mirat de faptul că majorarea salarială cu 10% îi nemulțumește pe angajații de la Guvern și a cerut ministerelor să finalizeze restructurările, astfel încât spă fie redus numărul bugtetariilor, iar din economiile să fie mărite apoi salariile celor care merită.
”Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an!”, a arătat Ciolacu.
Angajații din aparatul de lucru al Guvernului au organizat un nou protest la sediul Executivului, nemulțumiți de propunerea Ministerului Muncii de a le crește salariile cu 10% în două tranșe.
Angajații au fotografiat mai multe umbrele care au atașate mesaje de protest față de salariile primite.
”Angajații din Aparatul de lucru al Guvernului își exprimă nemulțumirea în aceeași manieră elegantă, astăzi fără întreruperea activității. Așadar, am trimis la protest spontan „umbrelele triste”. Nu suntem consumabile, ci indivizi care merită și pretind respect”, se arată într-un comunicat al liderului sindical Noni Iordache.
Protestul de miercuri vine după ce Ministerul Muncii a propus, printr-un proiect de ordonanță de urgență, ca salariile angajaților din aparatul de lucru al Guvernului să crească în acest an cu 10%, etapizat. Angajații au cerut o creștere mai mare, de 20%, care să elimine ”inechitățile” față de alte categorii de bugetari.
Angajații au început lunea trecută la un protest spontan ca urmare a faptului că nu le-au fost soluționate revendicările salariale. Zeci de angajați din aparatul de lucru al Guvernului au protestat atunci în fața Palatului Victoria. Potrivit liderului sindical, Noni Iordache, angajații cer salarii mai mari și declară că se simt disciminați.
CITEȘTE ȘI FOTO Proiectul Canalului navigabil București-Dunăre avansează. Anterior, controale la sesizarea cetățenilor”Suntem vârful administrației, vorbim de cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, ANAP (agenția națională de achiziții publice) corupul de control al premierului, care din 2015 n-au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%”, a declarat Iordache pentru G4Media.ro la acel moment.
El a precizat că media veniturilor la această categorie bugetară este undeva la 5.000 de lei net.
CITEȘTE ȘI Proteste ale angajaților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene”Oamenii pleacă, profesioniștii pleacă în mediul privat. Este un deficit foarte mare de personal”, a mai spus Iordache.