Executivul are în discuție, ca variante de lucru, majorarea cu 15% a alocațiilor pentru copii și a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro. Alt subiect discutat de Guvern este cel referitor la creșterea salariilor profesorilor de la începutul lunii septembrie a acestui an, după cum prevede Legea salarizării, majorare care ar putea fi momentan amânată, au adăugat sursele citate.

Referitor la alocațiile pentru copii, acestea ar trebui dublate de la 1 august, în urma hotărârii Curții Constituționale care a respins sesizarea Guvernului privind legea care anula decizia de amânare a majorării.
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Astfel, potrivit legii promulgate de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie, alocațiile pentru copii ar trebui majorate de la 1 august după cum urmează:
„- 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
- 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);
- 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.”
Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban a afirmat, după decizia CCR, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocațiilor, dar va fi căutată o soluție pentru că alocațiile să crească în acest an.
Prin urmare, conform surselor citate de News.ro, Guvernul ia în calcul varianta creșterii alocațiilor pentru copii cu un procent de 15%.

Referitor la subiect, PSD a amenințat deja Executivul cu depunerea moțiunii de cenzură, dacă alocațiile pentru copii nu vor fi dublate de la 1 august.
Și majorarea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie este în discuție în Executivul, însă deocamdată acest lucru este la nivel de discuție, nefiind luată o decizie în accest sens, au adăugat sursele menționate.
Pe 8 iulie, ministrul de Finanțe Florin Cîțu afirma că pensiile pot crește cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare. Creșterea cu 40%, așa cum este prevăzută în legea adoptată de Parlament, „ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, chiar dacă nu exista criza provocată de coronavirus, mai aprecia ministrul liberal.
Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septembrie 2020.
Cât despre creșterea salariilor pentru profesori de la 1 septembrie a.c., Executivul ia în calcul o amânare a măsurii, potrivit surselor citate.