O persoană din două, cu vârsta de peste 60 de ani, poate să fie afectată de cataractă, principalul simptom al bolii fiind scăderea acuității vizuale, spune președintele Societății Române de Oftalmologie, conf. dr. Mircea Filip. Perspectivele în sănătate vor fi anunțate la Profit Health.forum, conferință care va fi deschisă de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și va reuni principalii jucători din domeniu, în direct la Profit TV.
Detalii sunt disponibile AICI
"Unu din doi oameni care au peste 60 de ani poate fi afectat de cataractă. Odată cu creșterea vârstei, acest lucru este mai evident și mai des întâlnit și pacienții constată mai frecvent acest lucru, mă refer la peste 70 de ani, practic doi din trei au cataractă, trebuie să se opereze. Vârsta de 60 de ani este perioada a treia de viață și în această perioadă cataracta este frecvent întâlnită", spune acesta, citat de Agerpres.
Boala începe să se dezvolte între 40 și 50 de ani, iar prevalența cataractei crește odată cu înaintarea în vârstă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Boala se manifestă prin vedere încețoșată, scăderea acuității vizuale, adaptarea la întuneric se face greu, iar culorile devin șterse.
Cataracta este însă o boală reversibilă prin operație, susține președintele Societății Române de Oftalmologie.
Potrivit unui studiu, 80% dintre respondenți au informații foarte puține sau deloc despre cataractă, iar 45% nu știu decât un simptom sau nu îl știu nici pe acela. Medicul a menționat că, potrivit cercetării, 43% dintre pacienți nu știu că boala face parte din îmbătrânirea generală a organismului, iar 66% nu știu că operația de cataractă poate corecta și alte defecte ale vederii.