Un emisar special al OMS pentru Covid-19 anticipează un al treilea val al pandemiei în Europa, la începutul lui 2021, în lipsa unor măsuri adecvate

Un emisar special al OMS pentru Covid-19 anticipează un al treilea val al pandemiei în Europa, la începutul lui 2021, în lipsa unor măsuri adecvate
scris 23 nov 2020

Un emisar special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Covid-19, David Nabarro, anticipează că în Europa va avea loc un al treilea val al pandemiei, la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greșelile care au dus la cel de-al doilea val de îmbolnăviri, transmite Reuters.

”Nu au construit infrastructura necesară în timpul lunilor de vară, după ce au adus sub control primul val. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care în 2017 a candidat fără succes pentru a deveni director general al OMS, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Surpriză: În plină pandemie, easyJet decide să revină în România, pe care a abandonat-o de două ori CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză: În plină pandemie, easyJet decide să revină în România, pe care a abandonat-o de două ori
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În Europa a avut loc pentru scurt timp o scădere a numărului de infecții cu noul coronavirus, care acum sunt din nou în creștere: în Germania și Franța, numărul de cazuri a crescut sîmbătă cun un total de 33.000, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un  număr record de 5.532 de cazuri.

Nabarro a evidențial Elveția, care a permis skiatul, dar cu purtarea măștii în gondole, în timp ce Austria a închis stațiunile. Nabarro a spus că Elveția ar putea ajunge la ”un număr foarte ridicat de îmbolnăviri și decese”.

”După scăderea ratelor de infectare, și vor scădea, atunci vom putea să fim cât de liberi dorim să fim. Dar acum, ar trebui să fie deschise stațiunile de ski? În ce condiții?”, a declarat Nabarro publicației Solothurner Zeitung.

Nabarro a lăudat reacția unor țări asiatice, precum Coreea de Sud, unde infecțiile sunt în prezent la un nivel relativ scăzut: ”Oamenii sunt angajați total, au un comportament care fac dificilă transmiterea virusului. Păstrează distanța, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, își spală mâinile și suprafețele. Protejează grupurile vulnerabile”.

Nabarro a spus și că Asia nu relaxează restricțiile prematur.

“Trebuie așteptat până când numărul cazurilor este scăzut și rămâne scăzut. Reacția Europei a fost incompletă”, a arătat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
oms
coronavirus