Șeful Gărzii de Mediu, întrebat dacă ar bea apă din râurile din România

Șeful Gărzii de Mediu, întrebat dacă ar bea apă din râurile din România
scris 28 mai 2021

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octabian Berceanu, a lansat un semnal de alarmă privind poluarea râurilor din România, el afirmând că nu ar avea curaj să bea mai mult de o cană de apă dintr-un râu din țara noastră. El a adăugat că multe pensiuni din zona montană deversează conținutul foselor în râuri.

Octavian Berceanu a fost întrebat, la Digi 24, dacă ar bea apă din rîurile din România și a afirmat: ”Poate aș bea de undeva din Făgăraș, de unde pleacă un râu, de la izvor, dar după ce trece de prima pensiune, nu mi-aș mai permite să beau din apa aceea de râu. Din păcate, am fost pe munte, am fost pe văi și foarte multe pensiuni deversează apa din fose în râuri. Că nu o fac ziua, că o fac noaptea la 12 și dacă mergi într-o stațiune și ai deschis geamul la 12- 1 noaptea înnebunești de mirosul care există acolo și te întrebi de ce nu miroase așa și în mijlocul zilei. Care e diferența dintre 12 ziua și 12 noaptea?”, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Întrebat dacă ar bea, totuși, dintr-un râu, Berceanu a spus că nu ar bea mai mult de o cană de apă dintr-o apă curgătoare.

”Pot să beau o cană, dar asta doar așa, ca să nu mă îmbolnăvesc, dar mai mult de o cană înseamnă boală pentru cei mai mulți dintre noi. Asta e realitatea.  Ce avem, poluare în pânza freatică? Da. Masivă? Da. Avem o tensiune maximă la granițele României, vorbim de conflictul din Ucraina, dar nu ne uităm că ne intră aceste deșeuri care înseamnă mortalitate, înseamnă distrugerea mediului, distrugerea calității vieții, pierderi fantastice de bani”, a mai declarat Octavian Berceanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
mediu