Român cercetat de DIICOT pentru că a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO din Tulcea și a transmis datele Ambasadei Federației Ruse la București. A fost arestat, fiind acuzat de trădare

Român cercetat de DIICOT pentru că a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO din Tulcea și a transmis datele Ambasadei Federației Ruse la București. A fost arestat, fiind acuzat de trădare
scris 24 mai 2024

DIICOT cercetează un cetățean român care, încă din 2022, a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO din Tulcea și a transmis datele Ambasadei Federației Ruse la București. El a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru trădare.

”La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Tesla renunță la obiectivul de a produce anual 20 de milioane de vehicule electrice până în 2030 CITEȘTE ȘI Tesla renunță la obiectivul de a produce anual 20 de milioane de vehicule electrice până în 2030
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Sursa citată a precizat că, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe probe, scrie News.ro.

”A fost sesizată  Curtea de Apel București  care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit autorităților, activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

viewscnt
Afla mai multe despre
diicot
nato
spion