Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, afirmă că ascunderea bunurilor obținute prin fapte de corupție se face ''în moduri din ce în ce mai sofisticate'', iar unele dintre persoanele investigate dispun de sume mai mari decât bugetul Direcției Naționale Anticorupție.
"Evoluția actuală a investigațiilor noastre arată că infracțiunile de corupție și cele asimilate infracțiunilor de corupție, dar și disimularea produsului infracțiunilor sunt comise în moduri din ce în ce mai sofisticate, utilizând circuite financiare complexe, răspândite în diferite jurisdicții, pe teritoriul mai multor state. Inculpații din dosarele Direcției Naționale Anticorupție sunt, în general, persoane instruite, bine relaționate, cu acces la expertiză și care au mijloace complexe prin care ascund produsul infracțiunii, iar noi trebuie să ținem pasul cu aceștia. Unele dintre persoanele investigate de noi dispun de sume mai mari decât bugetul Direcției Naționale Anticorupție", a declarat Crin Bologa, arată Agerpres.
El a adăugat că a identificat unele metode care să permită îmbunătățirea rezultatelor investigării unor astfel de fapte, respectiv modernizarea instrumentelor în domeniul investigațiilor financiare, care să permită o analiză a unei cantități mare de date și informații, o mai bună cooperare și schimb de informații la nivel instituțional intern și internațional cu instituțiile care dețin informații, dar și baze de date relevante, accesul la acestea putând ușura investigațiile - instituții din sistemul bancar, autoritățile fiscale și vamale, autorități cu atribuții de control.