Percheziții în cazul omului de afaceri din Arad ucis în urmă cu trei ani în explozia mașinii sale. Patru suspecți, între care fiica milionarului. VIDEO cu momentul exploziei

Percheziții în cazul omului de afaceri din Arad ucis în urmă cu trei ani în explozia mașinii sale. Patru suspecți, între care fiica milionarului. VIDEO cu momentul exploziei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:28

Poliția Română și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au declanșat 7 percheziții domiciliare în cazul omului de afaceri din Arad ucis în urmă cu 3 ani după ce mașina în care se afla a sărit în aer. La acest moment, polițiștii au în custodie patru suspecți, între care fiica milionarului, care vor fi duși la București pentru audieri.

VEZI AICI ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Om de afaceri decedat în parcarea unui supermarket, mașina i-a sărit în aer

„În această dimineață, Poliția Română și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 7 percheziții domiciliare, în cauza intens mediatizată, privind săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad”, a informat Poliția Română într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
SanoPass numește un nou CEO CITEȘTE ȘI SanoPass numește un nou CEO
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sursa citată menționează că, în cadrul acestui dosar penal, este vorba despre „un volum impresionant de activități investigative și de cercetare penală”, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane și logistice, scrie News.ro.

„Efortul instituțional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu și a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern și extern. Activitățile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităților statului român pentru siguranța comunității, precum și pentru identificarea și pedepsirea tuturor celor care săvârșesc infracțiuni”, se mai arată în comunicatul citat.

Cauză complexă, dată de gravitatea faptelor și impactul social major
Parchetul de pa lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a informat că dosarul privind explozia produsă în 29 mai 2021 a unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea unui magazin din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, a fost preluat de PÎCCJ de la Parchetul local având în vedere „complexitatea cauzei, dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave”.

„În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care și-au desășurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală. În cauză au fost efectuate numeroase activități investigative și de cercetare penală, activități derulate în mod constant și care au presupus inclusiv activități de cooperare judiciară internațională”, mai informează PÎCCJ.

Potrivit Digi24, la acest moment, oamenii legii au patru suspecți, aflați în custodia Poliției și care vor fi duși la audieri la București. Conform surselor citate, suspecții ar fi trei prieteni apropiați ai milionarului și fiica acestuia. De asemenea, polițiștii iau în calcul ca suspecții să fi fost ajutați de către cetățeni străini, motiv pentru care a fost cerut ajutorul unor instituții din străinătate.

La un an de la asasinarea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, procurorii informau că în intervalul respectiv au fost audiate 400 de persoane, au fost făcute percheziții domiciliare și informatice și 18 expertize balistice, fizico-chimice, traseologice și genetice. Tot atunci, în ceea ce privește circumstanțele personale ale omului de afaceri, procurorii au stabilit traseul parcurs de Ioan Crișan, după vizualizarea imaginilor obținute din camerele de supraveghere din municipiul Arad.

Fabricile de textile din Vrancea au trecut la concedieri. Majorarea salariului minim aduce noi vești proaste. „Capitala” de altădată a marilor producători de îmbrăcăminte CITEȘTE ȘI Fabricile de textile din Vrancea au trecut la concedieri. Majorarea salariului minim aduce noi vești proaste. „Capitala” de altădată a marilor producători de îmbrăcăminte

"Au fost analizate relațiile comerciale derulate de victimă. Situația economică și financiară a societăților în care era implicat nu a relevat vulnerabilități și acțiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei. A fost realizată o analiză comportamentală de către structura de profil din cadrul IGPR. Până la acest moment, nu au fost confirmate informațiile, vehiculate și în spațiul public, privind implicarea victimei în activități de crimă organizată. Au fost verificate raporturile civile rezultate din activități specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane. S-au stabilit și au fost investigate posibilele surse de conflict în anturajul victimei”, informa atunci Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Cine era Ioan Crișan

Omul de afaceri arădean Ioan Crișan a murit, în 29 mai 2021, după ce mașina în care se afla a explodat, la scurt timp de la plecarea de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autoturism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare.
Pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului au menționat, la momentul respectiv, că acesta s-a declanșat în urma exploziei autoturismului lui Crișan, într-o parcare a unui supermarket, imediat după plecarea de pe loc a mașinii în care se afla omul de afaceri.

Încă de atunci, procurorii au exclus o explozie întâmplătoare, iar cercetările i-au condus pe anchetatori la ipoteza că nu a fost un atentat terorist, ci un asasinat la comandă, în condițiile în care, pe bancheta din spatele autoturismului marca Mercedes, s-au găsit urme de praf de pușcă, ce le-au putut furniza anchetatorilor piste de investigație.

Cazul asasinatului din 29 mai 2021, de la Arad, a suscitat un interes deosebit pentru opinia publică la momentul respectiv și după, întrucât în România ultimelor decenii nu a mai murit nimeni în urma unui atac cu bombă.

Ucraina a început să cumpere motorină americană din România CITEȘTE ȘI Ucraina a început să cumpere motorină americană din România

Potrivit presei locale, Ioan Crișan a lucrat întâi ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar apoi în transporturi, însă pasiunea pentru pescuit l-a făcut să investească într=o crescătorie de somn african, așa încât a înființat firma Crimatex. În acest scop, a cumpărat, la șapte kilometri de Arad, o fostă topitorie de cânepă și a amenajat 22 de bazine pe care le-a populat cu somn african, firma sa devenind astfel una dintre puținele societăți de profil est-europene.

Somnul african este o specie puțin pretențioasă, nu are oase și nici solzi. Presa vremii menționa că afaceristul ajunsese la o producție de câteva sute de tone de pește în crescătoria de la Arad, vândut mai mult în vestul țării, dar și exportat în Bulgaria. Ulterior, omul de afaceri arădean a investit și într-o unitate de procesare a cărnii, pentru a produce mezeluri din pește. Ulterior, a adus la ferma piscicolă și doi crocodili, potrivit presei locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
arad
masina
ioan crișan