Parlamentul a respins proiectul ministrului Justiției împotriva ”parcagiilor”

Parlamentul a respins proiectul ministrului Justiției împotriva ”parcagiilor”
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:52

Parlamentul, prin votul final al deputaților, a respins definitiv proiectul de lege inițiat de actualul ministru al Justiției, Alina Gorghiu, prin care se propunea pedepsirea cu închisoarea pentru parcagii care iau bani de la șoferii în locurile publice de parcare.

Inițiat încă din 2017 de către senatoarea Alina Gorghiu și colegul deputat PNL Ovidiu Raețchi, proiectul fusese aprobat de Senat în același an.

Urmărește-ne și pe Google News
Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată CITEȘTE ȘI Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Profit.ro a relatat că Guvernul Tudose nu a susținut promovarea unei legi care să pedepsească cu închisoarea perceperea unei taxe pentru parcare de către o persoană neautorizată, considerând că infracțiunea este acoperită de Codul Penal, iar majorarea pedepsei pentru spațiile publice este discriminatorie.

Același punct de vedere negativ cu privire la proiect a fost transmis Parlamentului și în 2020, când Guvernul era condus de liberali, respectic de Ludovic Orban.

Acum, după mai bine de 7 ani de la inițiere, Parlamentul a respins definitiv proiectul.

DECIZIE Schimbări la regimul juridic al PFA, întreprinderilor familiale și întreprinderilor individuale CITEȘTE ȘI DECIZIE Schimbări la regimul juridic al PFA, întreprinderilor familiale și întreprinderilor individuale

Polițiștii locali din București susțin însă, conform presei, că nu pot ține sub control persoanele care monopolizează locurile de parcare din mai multe zone din oraș.

Parlamentarii liberali au inițiat proiectul legislativ, argumentând că șoferii au ajuns să fie amenințați dacă nu plătesc banii solicitați ilegal de persoane neautorizate, cunoscute popular drept ”parcagii”, atunci când parchează pe spațiul public din orașe.

Prin urmare, proiectul liberalilor propunea aplicarea unei pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 1 an pentru perceperea unei taxe pentru parcare, de către o persoană neautorizată sau care nu are drept de folosință asupra spațiului respectiv.

Dacă taxa ar fi fost percepută pentru un spațiu proprietate publică sau privată a statului, a unei unități administrativ teritoriale sau a oricărei persoane juridice care deține în proprietate, administrează sau exploatează bunuri proprietate publică, pedeapsa propusă era închisoarea de la 9 luni la 2 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
parcagii
pedeapsa
lege
sofer
guvern
parlament
gorghiu
orban
tudose