Nicușor Dan arată imaginea competenței statului după 44 ani: Nici azi nu avem un inventar al clădirilor cu risc seismic din București!

Nicușor Dan arată imaginea competenței statului după 44 ani: Nici azi nu avem un inventar al clădirilor cu risc seismic din București!
scris 4 mar 2021

Administrația din București nu a reușit, până în prezent, să realizeze un inventar al clădirilor cu risc seismic, a afirmat primarul general, Nicușor Dan, joi, la dezbaterea "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?", organizată de Biblioteca Academiei Române la 44 de ani de la cutremurul din 1977.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2
Urmărește-ne și pe Google News

"Problema cea mai mare este că noi, ca administrație, nu am reușit până la acest moment să avem un inventar al clădirilor cu risc seismic dintre cele care sunt potențial cu risc seismic. Așa, vorbind grosier, orice clădire construită înainte de 1940 care are mai mult de trei-patru etaje este potențial cu risc seismic. Și noi n-am reușit să ne ducem peste ele, să le expertizăm", a admis oficialul, arată Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Profit.ro a avertizat anterior, repetat, asupra acestei situații.

Nicușor Dan a vorbit și despre planurile Primăriei ce privesc lucrări de expertizare sau consolidare de clădiri cu risc seismic.

"În acest an vrem să lămurim situația celor aproximativ 30 de clădiri care sunt în diferite stadii, unele începute prin 2005, astfel încât să ajungem să fim cu ele într-o situație cât mai apropiată de consolidare (...) În ceea ce privește expertizarea, care este o mare problemă, să expertizăm aproximativ 500.000 de metri pătrați de construcție", a arătat el.

Primarul general al Capitalei a reiterat  în schimbcă își dorește să fie desființată compania municipală care se ocupă de consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

"Este voința mea și a majorității din Consiliul General ca această companie să fie desființată. În general, companiile municipale au distorsionat piața, pentru că nu au fost create după un mecanism economic, au dat salarii care nu se cuveneau și au atras oameni pricepuți din alte companii de pe piață și lucrul ăsta a fost și mai pregnant în ceea ce privește societățile de construcții", a spus edilul.

În acest context, a apreciat că nu există firme suficiente cu care primăria să lucreze la proiecte mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cutremur
seism
nicusor dan