HP Romania va furniza un sistem IT destinat zonelor rurale fără acces la medicină specializată

HP Romania va furniza un sistem IT destinat zonelor rurale fără acces la medicină specializată
scris 16 sep 2015

Ministerul Sănătății a atribuit unei asocieri conduse de HP Romania un contract pentru furnizarea unui sistem informatic destinat zonelor rurale fără acces la servicii specializate de îngrijire medicală, valoarea proiectului fiind de 60,8 milioane de lei, TVA inclusă.

Sistemul va asista medicii de familie în rezolvarea problemelor pacienților prin implicarea altor medici specialiști aflați în alte zone geografice cu ajutorul echipamentelor IT.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractul a fost estimat la 78,3 milioane de lei, TVA inclusă.

Asocierea condusă de HP Romania include pe Provus Service Provider și S&T Romania, alături de subcontractanții Quantrio Consulting, Siveco Romania și Avantgarde Medical.

Ceilalți ofertanți au fost Romsys, GMV Soluciones Globales Internet (Spania) și asocierile formate din Dedalus Teamnet, Antisel Ro și BTL Romania Aparatură Medicală, Softline International, European Funds Invest și Information Business Consulting, precum și Telekom România Communications (fosta Romtelecom) și Assist Software.

Denumit Telemedicină, proiectul va avea o durată de 6 luni de la data atribuirii și va fi finanțat de la bugetul de stat și fonduri externe nerambursabile.

Proiectul are ca scop creșterea calității actului medical și îmbunătățirea gradului de sănătate socială prin diversificarea serviciilor de sănătate oferite comunităților și cetățenilor din zonele rurale care nu au acces la servicii specializate de îngrijire medicală.

“Acest sistem va avea rolul de a asista medicul de familie în rezolvarea episoadelor medicale pentru pacienții proprii prin implicarea unuia sau mai multor medici specialiști aflați în alte locații geografice”, se arată în caietul de sarcini.

Soluția tehnică va trebui să ofere posibilitatea de scalabilitate verticală și orizontală a sistemului informatic, fără modificarea arhitecturii acestuia, până la 5 milioane de pacienți și 10.000 de utilizatori medicali (medici de familie și medici specialiști).

Subsidiară a grupului american Hewlett-Packard, HP Romania este unul dintre cei mai mari integratori locali din domeniul IT&C, cu afaceri de 228,2 milioane de lei în 2014, în scădere cu 3,6% față de anul precedent, în timp ce profitul net a urcat cu peste 33%, la 26 milioane de lei.

HP mai deține pe piața românească Global E Business Operations Centre (fosta HP GeBOC), cu afaceri de 345,2 milioane de lei în 2014.

Înființată în anul 2001, Provus Service Provider activează în domeniul procesării tranzacțiilor cu carduri, al personalizării cardurilor, precum și al serviciilor legate de sectorul de retail.

Afacerile firmei au atins 19,9 milioane de lei în 2014, de la 16,9 milioane de în urmă cu un an.

S&T Romania este subsidiară a furnizorului austriac de soluții IT și a consemnat anul trecut afaceri de 158,7 milioane de lei, în urcare cu 39% față de 2013.

Siveco România este un producător de aplicații software pentru mediul de afaceri cu afaceri de 257,8 milioane de lei în 2014, de la 206,1 milioane de lei în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanatate
sistem
licitatie