FOTO Prima "imagine" a Omicron. Mai multe mutații

FOTO Prima "imagine" a Omicron. Mai multe mutații
scris 28 nov 2021

Varianta Omicron a Covid-19 prezintă mult mai mutle mutații față de Delta, așa cum arată prima "imagine" a acestei noi variante depistate în Africa de Sud, realizată și publicată de prestigiosul spital Bambino Gesù din Roma, scrie AFP.

Ce vor face autoritățile și care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual sunt teme care vor fi anunțate la Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a 

Videoconferința, organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Nordis Group, programată pentru 9 decembrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Pe această "imagine" tridimensională, care seamănă cu o hartă, "se vede bine că varianta Omicron prezintă mult mai multe mutații decât varianta Delta (care deja prezintă ea însăși un număr mare de mutații), concentrate într-o zonă a proteinei care interacționează cu celulele umane", a explicat echipa de cercetători, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

"Acest lucru nu înseamnă automat că aceste variații sunt mai periculoase, pur și simplu virusul s-a adaptat la specia umană generând o altă variantă", au precizat cercetătorii. "Alte studii ne spun că această adaptare este neutră, mai puțin periculoasă sau mai periculoasă".

Echipa de cercetători de la Bambino Gesù s-a concentrat în studiu pe cercetarea mutațiilor la nivelul "structurii tridimensionale a proteinei spike", a precizat Claudia Alteri, profesor de microbiologie clinică la Universitatea de stat din Milano și cercetător la spitalul Bambino Gesù din Roma, întrebată de AFP.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Această proteină, care este partea din virus "studiată cu mai multă atenție", este responsabilă de recunoașterea receptorului uman și de pătrunderea virusului în interiorul celulelor". "Pe proteina spike acționează anticorpii monoclonali și bineînțeles pe virusuri", a subliniat ea.

FOTO Prima

Imaginea a fost realizată "plecând de la studierea secvențelor acestei noi variante pusă la dispoziție de comunitatea științifică", provenind în special "din Botswana, din Africa de Sud și din Hong Kong".        

"Această imagine, ce reprezintă puțin harta tuturor variațiilor, descrie mutațiile Omicron dar nu le definește rolul", a subliniat profesoara. "Va fi foarte important în prezent să definim, prin experiențe de laborator, dacă combinarea acestor mutații poate avea un impact în trasmiterea virusului sau eficacitatea vaccinurilor de exemplu", a concluzionat ea.       

viewscnt
Afla mai multe despre
omicron
covid