FOTO Nicușor Dan despre blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea: Trebuie reproiectat, avea niște facilități cam extravagante

FOTO Nicușor Dan despre blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea: Trebuie reproiectat, avea niște facilități cam extravagante
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 18:53

Blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea a ajuns în sfârșit de la compania municipală la administrația locală, dar necesită lucrări de reproiectare deoarece „are niște facilități cam extravagante”, a declarat primarul general al capitalei, Nicușor Dan. Acesta spune că lucrările de reproiectare vor dura până în februarie-martie, iar apoi încă un an execuția lucrărilor rămase de făcut.

VEZI AICI FOTO Primăria Capitalei a cumpărat un bloc pentru locuințe sociale

Urmărește-ne și pe Google News

„Suntem într-o fază de reproiectare, pentru că nu știu cum a fost făcut proiectul, dar sunt totuși niște locuințe sociale și avea niște facilități cam extravagante pentru niște locuințe sociale. Deci suntem într-o fază de reproiectare și estimez că în februarie – martie anul viitor o să începem lucrările efective. Nu cred că mai mult de un an ne vor lua lucrările și, în sfârșit, o să închidem problema asta”, a explicat Nicușor Dan, potrivit Hotnews.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO Ministrul Mediului cere Romsilva - Nu mai vindeți scump lemnul către producătorii de mobilă! CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Mediului cere Romsilva - Nu mai vindeți scump lemnul către producătorii de mobilă!

Fostul primar, Gabriela Firea, a repartizat către 114 familii, înainte de alegerile din septembrie 2020, locuințele sociale din acest bloc deși lucrările nu erau gata.

Apoi, după alegeri, lucrările s-au blocat în contextul demarării procedurilor de desființare a companiilor municipale. Comania municipală care făcea lucrările nu a dorit să predea blocul municipalității, invocând facturi restante. Abia în luna iulie, această situație a fost rezolvată. Blocul de locuințe sociale ajunge în patrimoniul Primăriei Capitalei, după ce DGAS a făcut o plată de 64 de milioane de lei către Compania Municipală Imobiliară.

„În sfârșit, ele au trecut de la companie la Direcția de Asistență Socială a Primăriei. S-au plătit banii companiei, a fost un blocaj birocratic. A fost o greșeală de a atribui niște locuințe sociale pe care Primăria nu le avea, ci le avea într-o companie, care este o societate comercială și care nu poate să facă lucrul acesta. Îmi pare rău și e și vina mea că a durat atât până să se găsească soluția de a ajunge în patrimoniul administrativ al Primăriei, cum sunt astăzi, pentru că DGAS este o administrație a Primăriei și atunci putem să dăm aceste locuințe de necesitate”, a explicat edilul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan