Femeile însărcinate, încurajate în Marea Britanie să se vaccineze împotriva variantei indiene a Covid-19

Femeile însărcinate, încurajate în Marea Britanie să se vaccineze împotriva variantei indiene a Covid-19
scris 31 iul 2021

Moașa-șefă din Anglia Jacqueline Dunkley-Bent își îndeamnă colegele să încurajeze femeile însărcinate - foarte puține imunizate - să se vaccineze împotriva Covid-19, în urma unui studiu al Universității Oxford care arată o agravare a simptomelor la aceste femei din cauza variantei indiene (Delta) a SARS-CoV-2.

”Vaccinul covid-19 vă poate apăra, pe dumneavoastră, pe bebeluș și pe rudele dumneavoastră, în siguranță și în afara spitalului”, a subliniat Jacqueline Dunkley-Bent, șefa moașelor în Anglia, în contextul în care o proporție redusă de femei însărcinate a fost vaccinată până în prezent, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Cu 2 luni întârziere, Guvernul Cîțu atinge ținta vaccinării a 5 milioane de persoane împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cu 2 luni întârziere, Guvernul Cîțu atinge ținta vaccinării a 5 milioane de persoane împotriva Covid-19
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Într-o scrisoare deschisă, adresată vineri colegelor sale și femeilor vizate, ea ”îndeamnă femeile însărcinate să ia măsuri pentru a se proteja și a-și proteja bebelușul”, subliniind că ”vaccinul (anticovid) savează vieți”.

Acest îndemn intervine după publicarea, săptămâna trecută, a unui studiu ”îngrijorător” al universității Oxford, care arată că 99% dintre femeile însărcinate internate la spital din cauza noului coronavirus nu au fost vaccinate și că o femeie însărcinată din zece spitalizate are nevoie de terapie intensivă.

”Este o veste bună faptul că atât de puține femei însărcinate vaccinate au fost internate la spital cu covid-19”, apreciază profesoara Marian Knight, coordonatoarea studiului, care subliniază că este ”foarte foarte îngrijorător însă să constatăm că internările femeilor însărcinate din cauza covid-19 sunt în creștere și că ele par să fie afectate mai grav de varianta delta”.

Potrivit lui Marian Knight, 200 de femei însărcinate au fost internate la spital, bolnave de covid-19, într-o singură săptămână.

În total, de la începutul pandemiei și până la 11 iulie, 3.371 de femei însărcinate au fost internate la spital cu simptome covid-19.

Gravitatea stării acestora a crescut din cauza variantei indiene, se arată în studiu, care urmează să fie examinat de către colegi.

Salvamont România își actualizează aplicația de mobil CITEȘTE ȘI Salvamont România își actualizează aplicația de mobil

”RISC MAI MARE”

Întrebată în cursul săptămânii despre acest subiect, însărcinata cu vaccinarea la OMS Kate O'Brien a răspuns că există un ”risc mai mare” de contractare a unei forme grave a bolii atunci când femeia este însărcinată.

”Și este și mai valabil la sfârșitul sarcinii, atunci când aveți o burtă mare, iar capacitatea pulmonară vă este redusă din cauza volumului pe care-l purtați”, a declarat ea într-o sesiune de întrebări și răspunsuri online, încurajând viitoarele mame și femeile care alăptează să se vaccineze.

În Regatul Unit, femeile însărcinate pot fi vaccinate, începând de la mijlocul lui aprilie, cu vaccinul anticovid Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor (RCOG) și Colegiul regal al Moașelor le sfătuiesc să se vaccineze cât mai rapid posibil.

Cîțu e de acord ca personalul medical care nu se vaccinează să fie testat pe propria cheltuială CITEȘTE ȘI Cîțu e de acord ca personalul medical care nu se vaccinează să fie testat pe propria cheltuială

Potrivit unor date de la serviciul englez de sănătate (PHE), publicate la 22 iulie, 51.700 de femei însărcinate au fost vaccinate cu prima doză de vaccin anticovid, iar 20.600 cu a doua doză.

Acest bilanț este însă departe de totalul celor 606.500 de femei însărcinate înregistrate în Anglia în perioada 2020-2021 de către medicul lor, potrivit BBC.

O anchetă efectuată de către RCOG în mai arăta că 58% dintre femeile însărcinate cărora li s-a propus să se vaccineze au refuzat, majoritatea de teamă că vaccinul i-ar putea face rău bebelușului sau în așteptarea unor informații suplimentare despre eventuale riscuri.

Viitoarele mame pot fi ”liniștite” în privința siguranței vacinului, dă asigurări Marian Knight, care insistă asura ”avantajelor” vaccinării ”nu doar pentru ele”, ci și pentru bebluș, căruia-i ”transmit anticorpi”.

viewscnt
Afla mai multe despre
femei
insarcinate
vaccin
covid-19
delta
marea britanie