Salariul de bază minim brut va crește din ianuarie cu 3%, de la 2.230 lei lunar la 2.300 lei lunar, iar punctul de amendă pentru șoferi va fi înghețat, la 145 lei, și pentru anul viitor, conform informațiilor Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Creșterea netă va fi de 41 de lei, rezultând un salariu minim net lunar de 1.386 lei.
Pentru personalul cu studii superioare, salariul minim va fi înghețat la 2.350 lei.
Contactați de Profit.ro, atât președintele Consiliului Național pentru IMM, Florin Jianu, cât și liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, au confirmat că acestea sunt cifrele decise cu reprezentanții Guvernului, în Consiliul Tripartit - sindicate, patronate, Guvern. Jianu a arătat că, de altfel, propunerea acceptată de Guvern a fost cea a Consiliului IMM.
UPDATE Președintele Consiliului Național al IMM a confirmat public informațiile Profit.ro, anunțând pe Facebook: "Tocmai s-a încheiat Consiliul Național Tripartit. Am discutat cu Guvernul României următoarele aspecte:
1. Creșterea salariului minim cu 3%, adică de la 2.230 la 2.300 lei.
2. Se îngheață punctul de amendă și pentru 2021, la 145 lei."
CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide RomâniaUPDATE 2 ora 12.38 Și Guvernul a confirmat cifrele.
În decembrie 2019, Guvernul a decis ca salariul de bază minim brut să urce din ianuarie 2020 la 2.230 lei lunar, dar nu și pentru personalul cu studii superioare și vechime în muncă de cel puțin un an, pentru care salariul de bază minim, fără a include sporuri și alte adaosuri, a fost menținut la 2.350 lei lunar. Din cei 1,38 milioane de angajați cu salarii minime, studii superioare au circa 350.000 de persoane, conform datelor de la acel moment, analizate de Profit.ro.
CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificativeUlterior, Guvernul a decis ca și punctul de amendă să fie înghețat, la 145 lei.
Potrivit legislației în vigoare, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.