Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o serie de programe de educație financiară în România, iar, în cadrul Strategiei pentru educație, instituția are ca grup-țintă societățile și angajații lor, începând de anul viitor urmând să dezvolte un program gratuit de educație financiară non-formală pentru salariații societăților, prin organizarea de seminarii și workshopuri, a declarat joi prim-vicepreședintele ASF, Ovidiu Wlassopol.
"Începând cu anul 2015, ASF a demarat o serie de programe de educație financiară în România, având ca obiectiv creșterea gradului de înțelegere a conceptelor, noțiunilor și a mecanismelor financiare, cu scopul diminuării excluziunii financiare și a creșterii nivelului de bunăstare a populației. Programele actuale dezvoltate de ASF în domeniul educației financiare se adresează în principal copiilor și tinerilor prin intermediul unor programe dedicate mediului pre-școlar, școlar, liceal și universitar, dar și adulților... În cadrul Strategiei pentru educație, ASF are ca grup-țintă societățile și angajații lor", a spus Ovidiu Wlassopol, citat de Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ela menționat că, începând de anul viitor, ASF va dezvolta un program gratuit de educație financiară non-formală pentru salariații societăților prin organizarea de seminarii și workshopuri.
"Trebuie să avem în vedere faptul că protecția și economisirea, ale căror componente financiare se pot acoperi prin asigurare și/sau pensie, fac parte din cerințele de bază pentru asigurarea siguranței financiare a salariaților, iar un program de educație financiară adresat salariaților răspunde exact acestor nevoi", a mai spus Ovidiu Wlassopol.