CONFIRMARE O legendă a industriei din Cluj și-a vândut imobilele. "A murit, urmează blocuri." Terenul - lângă centrul de afaceri Liberty Technology Park, clădit pe locul fabricii de mobilă, a doua mare tranzacție din oraș

CONFIRMARE O legendă a industriei din Cluj și-a vândut imobilele. "A murit, urmează blocuri." Terenul - lângă centrul de afaceri Liberty Technology Park, clădit pe locul fabricii de mobilă, a doua mare tranzacție din oraș

Sursa foto Armătura Cluj

scris 15 dec 2021

Producătorul de articole de robinetărie Armătura din Cluj, listat la Bursa de Valori București, cu o istorie de 136 de ani, și-a vândut toate imobilele din patrimoniu către o firmă cu obiect de activitate imobiliară, controlată de cel mai important acționar al său, grupul austriac Herz Armaturen.

În primăvara anului trecut, Profit.ro anunța că Armătura este pe cale să își închidă oficial porțile. La acel moment, un document al companiei analizat de Profit.ro indica faptul că este pregătită o decizie de încetare a activității de producție "în cel mai scurt timp".

Urmărește-ne și pe Google News
4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Contractul de vânzare-cumpărare, prin care compania a vândut acum imobilele pe care le deținea, este încheiat cu firma Koro Lando Real Estate, într-o tranzacție de 9,5 milioane euro.

Firma este controlată integral de grupul austriac Herz Armaturen, conform termene.ro. Grupul austriac, cu sediul la Viena, deține 32,9% din Armătura Cluj, fiind cel mai mare acționar. În structura de acționariat mai există un investitor austriac, Hric Beteiligungs, cu 26%, relevă date analizate de Profit.ro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Armătura Cluj nu au răspuns până la acest moment.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Presa clujeană susținea în 2019 că terenul fabricii Armătura, de 4 hectare, este vizat de mai multe persoane interesate să construiască acolo blocuri de locuințe și clădiri de birouri, fiind însă nevoie mai înainte de lucrări ample de dezafectare și decontaminare, pentru respectarea legislației de mediu.

Terenul este situat în nordul Clujului, la circa 200 de metri de gară, lângă centrul de afaceri Liberty Technology Park, vândut în toamna anului 2019 de omul de afaceri Ion Sturza, fostul director general-adjunct al Rompetrol și fost premier al Republicii Moldova, către White Star Real Estate și un fond de investiții al unei universități din SUA, contra unei sume de 40 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Achiziția Liberty din Cluj a fost prima tranzacție realizată de White Star Real Estate pe piața românească și a doua tranzacție majoră încheiată în Cluj-Napoca după ce frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au plătit circa 120 milioane de euro pe complexul The Office.

Liberty Technology Park a fost dezvoltat pe terenul de 4,5 hectare al fabricii de mobilă Libertatea din Cluj-Napoca.

CONFIRMARE O legendă a industriei din Cluj și-a vândut imobilele.

Acum, presa locală, Știridecluj, semnalează că Armătura SA a ”murit” și că, cel mai probabil, "urmează blocuri", o nouă zonă rezidențială a Clujului.

În urmă cu 3 ani, directorul general al Armătura declara că, pe fondul majorărilor prețurilor la gaz metan și energie electrică, fabrica a sistat producția de baterii, robinete de baie și bucătărie și componente pentru instalatii termice și de alimentare cu apă și gaz, axându-se pe prelucrări mecanice și robinete industriale de mari dimensiuni.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

"Supraviețuim altfel, după 133 de ani de producție premium de tradiție. Am fost forțați, ca urmare a scumpirii cu mult peste așteptări a energiei electrice și a gazului metan, să închidem turnătoria de alamă în urmă cu o lună. Marii jucători de energie și gaz au crescut enorm prețurile – respectiv cu 23,8% la curent electric și cu 18% la gaz metan", declara, în februarie 2018, șeful Armătura, Corneliu Bârdea.

În 2020, Armătura SA mai avea 18 angajați. Compania a avut afaceri de circa 5 milioane lei și o pierdere de 2,4 milioane lei. Datoriile totale au depășit 38 milioane lei, fără să existe restanțe la ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
armatura cluj
fabrica armatura cluj
armatura cluj
oprire productie
fabrica armatura cluj teren imobiliare