Categoriile vulnerabile, prioritare pentru Guvernul Ciolacu. 370 milioane de lei, alocați pentru investiții în centrele sociale

Categoriile vulnerabile, prioritare pentru Guvernul Ciolacu. 370 milioane de lei, alocați pentru investiții în centrele sociale
scris 15 nov 2024

Guvernul Ciolacu continuă să susțină categoriile vulnerabile, anunțând investiții masive în centre de zi și rezidențiale destinate vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și copiilor instituționalizați. Ministerul Muncii a alocat peste 370 mil. lei pentru îmbunătățirea calității vieții și a siguranței în aceste centre. Fondurile sunt destinate atât pentru centre publice, cât și pentru centre private.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că la 13 noiembrie au fost aprobate finanțări de peste 370 mil. lei, în vederea îmbunătățirii condițiile de trai ale vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și copiilor instituționalizați. Aceste fonduri vor permite construirea de clădiri noi, reparații capitale, renovări și dotări esențiale în centrele publice și private.

Urmărește-ne și pe Google News

Investiția masivă reflectă angajamentul Guvernului Ciolacu de a oferi asistență socială eficientă și de a promova o infrastructură socială modernă, care să sprijine incluziunea și independența beneficiarilor.

Banii alocați vor merge către 204 centre sociale

Ministerul a distribuit fondurile în funcție de nevoile fiecărei categorii de centre. Astfel, 122 de centre publice vor beneficia de 164,4 mil. lei, iar 82 de centre private vor primi 206,8 mil. lei. Aceste finanțări sunt destinate creșterii calității serviciilor și asigurării protecției pentru beneficiari, sprijinind vârstnicii și persoanele cu dizabilități.

Prin îmbunătățirea infrastructurii sociale din România, PSD urmărește să asigure condiții demne pentru toți cetățenii care au nevoie de asistență.

Eficiența este asigurată și prin parteneriat public-privat

Pentru implementarea acestor investiții, Ministerul Muncii colaborează strâns cu administrațiile locale și societatea civilă, consolidând astfel eficiența programului.

„Reforma sistemului de asistență socială din România a început printr-un cadru legal clar care asigură o protecție sporită beneficiarului. Nimic nu se poate face fără o dezvoltare a infrastructurii sociale astfel încât persoanele vulnerabile să aibă servicii de calitate și condiții care să le ajute să fie cât mai independente. Ne bazăm pe parteneriatul cu administrațiile locale și societatea civilă pentru ca aceste finanțări să aibă maximum de eficiență,” a declarat ministrul Bucura-Oprescu, subliniind importanța cooperării pentru obținerea rezultatelor dorite.

Abordarea integrată, bazată pe parteneriate, va contribui la transformarea centrelor sociale în spații sigure și accesibile, esențiale pentru persoanele vulnerabile din România.

PSD și Marcel Ciolacu au demonstrat că sunt cei care cresc veniturile românilor, salariul minim și pensiile. Calea sigură pentru România trebuie să conțină reindustrializarea economiei naționale și finalizarea autostrăzilor, oferind în același timp tuturor românilor, din țară și din diaspora, acces egal la sănătate și educație și un program național de protejare a tinerilor de droguri. CMF 31240010

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
centre sociale