Austria și România au coordonat o operațiune internațională împotriva traficului de persoane. Peste 200 de traficanți arestați, identificate aproape 1.380 de victime, între care 150 de copii

Austria și România au coordonat o operațiune internațională împotriva traficului de persoane. Peste 200 de traficanți arestați, identificate aproape 1.380 de victime, între care 150 de copii
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 20:16

Austria și România au coordonat o operațiune internațională împotriva traficului de persoane, la începutul lunii iunie. Au fost arestați peste 200 de traficanți și identificate aproape 1.380 de victime, între care 150 de copii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La operațiunea comună împotriva traficului de persoane, numită Global Chain, au participat forțele de poliție din 39 de țări din întreaga lume (Albania, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Columbia, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Kosovo, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Nigeria, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Thailanda, Ucraina, Marea Britanie și Vietnam). Aceasta a fost coordonată de Austria, cu ajutorul României, Europol, Interpol și Frontex, între 3 și 9 iunie, iar scopul a fost de elimina rețelele de trafic de persoane, arată Biziday.

FOTO Contract semnat - România va primi un nou elicopter Black Hawk CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat - România va primi un nou elicopter Black Hawk

Statele implicate s-au concentrat pe cazuri de exploatare sexuală, criminalitate și cerșetorie. Bilanțul final a arătat că 219 persoane au fost arestate și 1.374 de victime au fost identificate, dintre care 153 de copii.

Zonele pe care s-a concentrat acțiunea au fost UE, America Latină, Asia, Africa, precum și țările care fac parte din Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

Europol a transmis că printre obiectivele principale ale operațiunii s-a numărat identificarea și perturbarea celor mai periculoase rețele criminale active în UE, implicate în traficul de persoane. Un accent deosebit a fost descoperirea cazurilor în care copii s-au numărat printre victime.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
trafic persoane