Adevărata „furtună Ashley” și-a primit numele. Ce zone va afecta cu vânt puternic și ploi consistente

Adevărata „furtună Ashley” și-a primit numele. Ce zone va afecta cu vânt puternic și ploi consistente
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:00

Serviciul meteo din Irlanda a alocat acum numele Ashley unui ciclon care va aduce vânturi puternice și ploi în zona Irlandei și a Marii Britanii. LAceasta după ce, l final de septembrie, în România s-a vorbit mult despre „furtuna Ashley”, deși numele acesta nu fusese alocat atunci vreunui ciclon care avea să „măture” Europa.

Serviciul meteorologic de stat al Marii Britanii a anunțat vineri la prânz că Met Eireann, omologul său din Irlanda, a dat numele Ashley, care era primul pe listă, unei furtuni care va aduce vânt puternic și ploi consistente în Irlanda și în Regatul Unit până duminică și luni, scrie Hotnews.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Ce caută românii pe primul chatbot juridic din țară: Este infracțiune dacă verific telefonul soției fără permisiune? O pot obliga să îmi dea despăgubiri pentru că m-a înșelat? Pot cere daune restaurantului care a livrat mâncarea rece? CITEȘTE ȘI Ce caută românii pe primul chatbot juridic din țară: Este infracțiune dacă verific telefonul soției fără permisiune? O pot obliga să îmi dea despăgubiri pentru că m-a înșelat? Pot cere daune restaurantului care a livrat mâncarea rece?
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În Europa de Vest, serviciile meteo de stat din UK, Irlanda și Olanda au o listă de nume pe care le dau furtunilor mai importante, lucrând împreună sub titulatura „western storm naming” (grupul vestic de numire a furtunilor”. Aici puteți vedea lista de nume pentru cicloni.

BBC scrie că din cauza „storm Ashley” au fost emise alerte de cod galben și cod portocaliu pentru zone din Irlanda, iar în zonele de coastă foarte expuse din Scoția, viteza vântului la rafală poate atinge 130 km/h.

Met Office avertizează că sunt posibile pene de curent în unele zone, iar unele clădiri pot suferi distrugeri minore.

Serviciile meteorologice din Europa de Vest au stabilit o listă de nume ce vor fi date următoarelor furtuni care se vor dezvolta deasupra Oceanului Atlantic și care vor influența Europa, iar Ashley era primul nume pe listă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ashley
ciclon