Siveco Romania a câștigat licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne pentru cumpărarea de servicii de mentenanță și suport tehnic pentru soluția IT care transmite date către sistemul informatic Schengen. Estimat la 6,98 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru 4,6 milioane de lei, fără TVA, pe o perioadă de 2 ani.
La licitație au mai depus oferte Intrarom, European Funds Invests și asocierea formată din Team Net IT Operations (lider) și Power Net Consulting.
Sistemul Informatic Național de Semnalări (SINS) permite autorităților ca, prin intermediul unei proceduri de căutare automată în sistem, să aibă acces la semnalările cu privire la persoane și bunuri, pentru a verifica criterii legate de regimului vamal, al eliberării vizelor și permiselor de ședere.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Care sunt persoanele ale căror date sunt introduse în SINS
- Persoanele care fac obiectul unor proceduri de extrădare sau de predare în baza unui mandat european de arestare;
- Străinii împotriva cărora a fost dispusă măsura nepermiterii intrării/ieșirii;
- Străinii împotriva cărora a fost dispusă măsura expulzării, returnării sau împotriva cărora a fost dispusă o măsură de îndepărtare de pe teritoriul României;
- Persoanele dispărute sau persoanele care, în interesul propriei protecții sau pentru prevenirea amenințărilor, trebuie plasate în mod provizoriu într-un loc sigur, la cererea autorității competente sau a autorității judiciare competente;
- Persoanele citate pentru a se prezenta în fața autorităților judiciare, în cadrul unei proceduri penale care antrenează răspunderea cu privire la fapte pentru care au fost urmărite, în scopul comunicării locului unde își au reședința sau domiciliul;
- Persoanele cărora trebuie să li se comunice o hotărâre penală ori o cererea de a se prezenta pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate, introduse, la cererea autorităților judiciare competente, în scopul comunicării locului unde își au reședința sau domiciliul.
CITEȘTE ȘI Mișcări în acționariatul Asigest, broker din Top 20. Tranzacția evaluează compania la 900.000 euro. UPDATE: Reacția firmeiSiveco Romania și-a început activitatea în 1992 și este unul dintre cei mai mari producători locali de software și integratori IT.
În 2016, veniturile totale ale Siveco au atins 46,8 milioane de euro, în scădere cu 13,5% față de 2015, pe fondul lipsei de proiecte IT finanțate din bani europeni.
Pe de altă parte, potrivit Ministerului Finanțelor, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 150 milioane de lei (33,4 milioane de euro), în scădere cu 32,6% față de 2015. Profitul net al Siveco Romania a crescut în 2016 de trei ori, la 33,29 milioane de lei, în timp ce numărul mediu de angajați s-a redus cu 140 de persoane, la 406.
Acționarii companiei sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) - 62,3801%, Alexandru Rădășanu - 27,6952%, Florin Ilia - 5,1098% și alți 36 de acționari români, angajați ai Siveco Romania.