Sindicat: Angajații Telekom România care acceptă să plece primesc între 5.000 lei și peste 100.000 lei

Sindicat: Angajații Telekom România care acceptă să plece primesc între 5.000 lei și peste 100.000 lei
scris 19 iun 2017

Angajații Telekom România care acceptă să părăsească grupul cu acordul părților vor primi între 5.000 lei și peste 100.000 lei, transmite  Sindicatul Național Telecomunicații Mobile (SNTM). Dacă refuză, ar urma să intre într-un proces de evaluare, conform sursei citate.

Profit.ro a anunțat recent, în exclusivitate, că grupul Telekom România, care reunește foștii operatori Romtelecom și Cosmote România, a început să trimită către o parte dintre angajați notificările de concediere, ca urmare a procesului de reorganizare a companiilor din grup.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre primii angajați notificați se află, conform informațiilor Profit.ro, și Florin Bica, președintele Sindicatului Național Telecomunicații Mobile (SNTM) și vicepreședinte al Blocului Național Sindical (BNS).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Decizia de concediere poate fi văzută AICI.

UPC Romania rămâne pe pierdere și în 2016, care a urcat la 277,3 milioane de lei CITEȘTE ȘI UPC Romania rămâne pe pierdere și în 2016, care a urcat la 277,3 milioane de lei

La acel moment, reprezentanții grupului de companii Telekom România au transmis Profit.ro:

"În legătură cu informațiile comunicate de domnul Florin Bica către mass-media în cursul zilei de 7 iunie, precizăm că decizia de concediere la care dumnealui face referire nu are nicio legătură cu procesul de remodelare a proceselor Telekom. Notificarea în discuție este o consecință a unui proces de reorganizare implementat în anul 2016, în cadrul căruia postul domnului Bica a fost desființat iar acesta a  refuzat repetat să accepte un alt post în companie, similar cu experiența lui.

Compania respinge cu fermitate modul în care domnul Bica înțelege să abordeze situația în discuție și își rezervă dreptul de a acționa pe căile prevăzute de lege ca urmare a prejudiciilor de imagine cauzate".

Profit.ro a anunțat în a doua parte a lunii mai, citând surse din zona sindicală, că Telekom România va desființa, în cadrul procesului de reorganizare a grupului, 205 dintr-un total de 600 posturi de manageri, urmând să înceapă concedieri și printre angajați.

Reorganizarea Telekom a fost anunțată de Profit.ro în premieră în urmă cu trei luni.

“La începutul anului erau circa 700 de manageri și 100 au părăsit deja grupul. Acum, în urma întâlnirii cu conducerea grupului, urmează să fie desființate 156 posturi de manageri de la fostul Romtelecom, 45 posturi de manageri de la fostul Cosmote și alte 4 posturi de manageri din Germanos și Sunlight”, au afirmat atunci sursele.

Afacerile RCS&RDS au crescut la 3,3 miliarde de lei în 2016, iar pierderea a urcat la 59,3 milioane de lei CITEȘTE ȘI Afacerile RCS&RDS au crescut la 3,3 miliarde de lei în 2016, iar pierderea a urcat la 59,3 milioane de lei

De asemenea, peste 200 de persoane cu funcții manageriale vor trece printr-un proces de evaluare.

Acest proces va ține cont de performanța managerului în proporție de 10%, de rezultatele testelor de diagnoză susținute după începerea procesului de reorganizare - 30% și de un interviu de competențe – 60%.

“Peste două săptămâni urmează o nouă întâlnire cu managementul și atunci se vor discuta și viitoarele disponibilizări în rândul personalului de execuție. Pe lângă manageri, vor pica multe capete și din zona de execuție”, au spus atunci sursele.

Procesul de reorganizare a companiilor din grup va fi finalizat până la 30 iunie 2017, urmând ca de la 1 iulie să intre în funcțiune noile structuri de business.

Afacerile administratorului eMAG au crescut la aproape 2,5 miliarde de lei în 2016. Pierderile au scăzut la 85,3 milioane de lei CITEȘTE ȘI Afacerile administratorului eMAG au crescut la aproape 2,5 miliarde de lei în 2016. Pierderile au scăzut la 85,3 milioane de lei

Contactați în data de 23 mai de Profit.ro, reprezentanții Telekom au comunicat: "Ca parte a Dialogului Social și a procesului de implementare a programului de remodelare a afacerii demarat în acest an, managementul Telekom Romania a continuat seria întâlnirilor de consultare cu reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative din companiile grupului Telekom Romania. Sesiunile desfășurate în această perioadă au avut ca principal obiectiv informarea și consultarea cu reprezentanții sindicali cu privire la implementarea schimbărilor de structură a ariilor de business pentru noul model operațional care urmează să fie implementat începând cu 1 iulie. Pentru pozițiile manageriale impactate, compania intenționează să demareze un proces de selecție bazat pe criterii de transparență și corectitudine, în linie cu politicile interne și prevederile legale. Așa cum am anunțat anterior, programul inițiat în acest an are ca obiectiv optimizarea operatiunilor Telekom Romania, pentru a deservi mai bine clienții și pentru a îmbunătăți performanța companiilor din grup. Toate schimbările operaționale și de remodelare a proceselor care vor fi implementate în această perioadă au fost gândite strategic și vor fi detaliate pentru a servi acestui obiectiv".

Ulterior, grupul a confirmat pentru Profit.ro că aproximativ 200 de manageri vor fi afectați.

Asesoft Technologies, în etapa falimentului, s-a împrumutat cu peste 60 milioane euro în ultimii ani (două treimi de la Sebastian Ghiță) și a creditat cu 70 milioane euro CITEȘTE ȘI Asesoft Technologies, în etapa falimentului, s-a împrumutat cu peste 60 milioane euro în ultimii ani (două treimi de la Sebastian Ghiță) și a creditat cu 70 milioane euro

Lansat în septembrie 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote.

Brandul aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Telekom Romania Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.

În cazul fostului Cosmote, Telekom Romania Communications deține o cotă de 30%, restul acțiunilor revenind grupului elen OTE.

Principalul acționar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
romtelecom
cosmote
disponibilizari
notificari