Reacția Netcity Telecom la tarifele propuse de ANCOM, mai scăzute decât cele practicate în prezent: E nevoie de predictibilitate în reglementare pentru încurajarea investițiilor private în infrastructură

Reacția Netcity Telecom la tarifele propuse de ANCOM, mai scăzute decât cele practicate în prezent: E nevoie de predictibilitate în reglementare pentru încurajarea investițiilor private în infrastructură
scris 2 oct 2018

Netcity Telecom a luat cunoștință de conținutul propunerii de proiect pentru reglementarea tarifelor serviciilor de acces la rețeaua metropolitană pentru fibră optică a Municipiului București, publicate de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) pentru consultare publică.

“Reprezentanții companiei vor analiza cu atenție în perioada următoare efectele acestei propuneri și se vor consulta cu reprezentanții Primăriei Municipiului Bucuresti și ANCOM pentru a stabili în ce măsură termenii proiectului de decizie interferează cu contractul de concesiune, aspect extrem de important în procesul de elaborare a deciziei finale”, se arată într-un comunicat al Netcity Telecom remis Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții Netcity Telecom sunt încrezători că perioada de consultări publice se va încheia cu o decizie a ANCOM care să asigure continuarea dezvoltării viitoare a proiectului Netcity, asa cum a fost aprobat de catre Consiliul General al Municipiului București.

ANCOM pierde definitiv procesul cu un fost salariat, concediat în reorganizarea instituției de anul trecut: reangajare pe post și despăgubiri morale de 36.000 lei CITEȘTE ȘI ANCOM pierde definitiv procesul cu un fost salariat, concediat în reorganizarea instituției de anul trecut: reangajare pe post și despăgubiri morale de 36.000 lei

“Conducerea Netcity Telecom dorește de asemenea să menționeze faptul că investiția în proiectul Netcity a fost și este în totalitate privată și se bazează pe tarifele și condițiile de acces la rețea deja reglementate prin contractul de concesiune de lucrări publice, încheiat în parteneriat cu autoritatea contractantă, Municipiul București, și aprobat prin Hotărârea CGMB 108/2008”, se mai spune în comunicat.

Managementul Netcity Telecom consideră că investițiile în infrastructură sunt vitale pentru creșterea și dezvoltarea Capitalei, una dintre zonele metropolitane cu cea mai accelerată creștere din Uniunea Europeană.

“În consecință, orice decizie de modificare a cadrului de reglementare trebuie să ia în considerare nevoia de investiții în infrastructura din România, dar și așteptările mediului de afaceri, care trebuie să își bazeze deciziile pe un cadru juridic și de reglementare predictibil, în interesul consumatorilor și participanților la piață”, se mai arată în comunicat.

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a lansat spre consultare publică, luni, tarifele maxime de acces la rețeaua Netcity, care, potrivit datelor instituției, sunt inferioare celor practicate în prezent de Netcity Telecom.

Tarifele serviciilor au fost fundamentate în funcție de costuri, pe baza unui model de calculație realizat în conformitate cu un sistem de criterii transparente, obiective și justificate, utilizând drept standard costurile istorice.

ASF a primit peste 5.400 de petiții la 6 luni, în creștere cu 15,16% față de iunie 2017. Asirom, Euroins și City Insurance, cei mai reclamați asigurători CITEȘTE ȘI ASF a primit peste 5.400 de petiții la 6 luni, în creștere cu 15,16% față de iunie 2017. Asirom, Euroins și City Insurance, cei mai reclamați asigurători

La elaborarea modelului de cost privind tarifele de acces la canalizație, bazat pe metoda costurilor complet alocate, Autoritatea a ținut cont de necesitatea aplicării unor principii și metodologii conforme cu practica și legislația europeană, respectând principiul nediscriminării, obiectivității, cauzalității și proporționalității.

Tarifele maxime practicate de Netcity Telecom nu vor depăși:

- 75,97 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport;

- 3,02 euro/bucată pentru serviciul Tubecity Racord tip A (lungime maximă 20 metri);

- 10,87 euro/bucată pentru serviciul Tubecity racord tip B și special (lungime peste 20 metri);

- 8,03 euro pentru serviciul de închiriere Branșament FTTB;

Tarifele maxime stabilite nu includ TVA.

În prezent, tarifele practicate de Netcity Telecom sunt:

- între 85 și 120 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport, în funcție de gradul de utilizare;

- 10 euro/bucată pentru serviciul Tubecity Racord tip A;

- între 20 și 50 euro/bucată pentru serviciul Tubecity racord tip B și racord special;

- între 10 și 15 euro pentru serviciul de închiriere Branșament FTTB, în funcție de gradul de utilizare.

Netcity Telecom este operatorul rețelei Netcity, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria București pe 49 de ani. Lucrările au fost estimate la peste 200 milioane euro și ar fi trebuit să fie încheiate în 2012.

Șeful RCS&RDS explică înființarea Digisoft IT, anunțată de Profit.ro: Nu există operator telecom de succes fără o componentă solidă IT. Peste 100 de angajați vor fi recrutați CITEȘTE ȘI Șeful RCS&RDS explică înființarea Digisoft IT, anunțată de Profit.ro: Nu există operator telecom de succes fără o componentă solidă IT. Peste 100 de angajați vor fi recrutați

Investiția în rețeaua Netcity, asigurată exclusiv din surse private, a depășit 40 milioane euro, potrivit datelor UTI Grup, fostul proprietar. Rețeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 kilometri, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.

Netcity a transmis marți că programul de investiții Netcity 2020 va aduce rețeaua la o lungime de peste 2.100 de kilometri.

Potrivit acesteia, lucrările de construcție a rețelei metropolitane de fibră optică Netcity sunt derulate într-un ritm alert, ajungând la peste 50 de kilometri de infrastructură subterană pe lună. În prezent se lucrează în cartierele  Tei – Colentina, Berceni – Aparatorii Patriei, Titan-Industriilor, fiind planificate noi lucrări în cartierul Cotroceni. 

Radiocom, cel mai mare jucător local în broadcasting - afaceri și profit net în declin CITEȘTE ȘI Radiocom, cel mai mare jucător local în broadcasting - afaceri și profit net în declin

La ritmul actual de construire, compania estimează că, până în 2020, investiția privată va depăși 70 milioane euro.

În februarie 2017, furnizorul independent Direct One a anunțat că a finalizat preluarea pachetului integral de acțiuni al Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Bucureștiului, deținut de grupul UTI. În toamna anului 2016, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că afacerea depășește 30 de milioane de euro.

Pe lângă contribuția proprie a noilor acționari, achiziția a fost finanțată prin împrumuturi contractate de la Banca Comercială Română și BRD Groupe Société Générale. BCR și BRD au acționat în calitate de aranjori principali mandatați și finanțatori, BRD a îndeplinit rolul de agent de documentație, iar BCR pe cel de agent de facilitate și garanții.

Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței la sfârșitul anului 2016.

Direct One aparține antreprenorilor români Teofil Mureșan si Simion Mureșan și operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
netcity telecom
tarife
reactie
predictibilitate
investitii