Criza provocată de coronavirus a accelerat procesul de digitalizare a activității companiei și a generat creșterea cererii de asigurări pentru locuințe și sănătate, alături de reducerea frecvenței accidentelor auto, care sunt un factor de pierdere pentru asigurători, a declarat Francois Coste, directorul general al Groupama, la Profit.ro Financial Forum.
Videoconferința, transmisă în direct și la Profit TV, a fost organizată cu sprijinul Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurări, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia
El a afirmat că segmentele bancar și leasing generează 30% din veniturile anuale ale Groupama România și, în contextul crizei, acestea au scăzut semnificativ, dar speră că vor reveni la normal în perioda următoare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Pe de altă parte, sunt optimist în privința asigurărilor pentru locuințe și case. Această criză a arătat că oamenii pot lucra foarte bine de la distanță, că oamenii au nevoie de o casă mai mare pentru distanțare socială, fapt ce va determina trecerea de la o locuință la bloc la una pe pământ, în afara orașului. Cred că cererea pentru locuințe mai bune, mai spațioase va crește și va aduce cerere pentru asigurări de locuințe", a spus șeful asigurătorului.
Potrivit lui Coste, criza a condus la scăderea frecvenței accidentelor auto, aspect pozitiv în activitatea asigurătorilor, în condițiile în care acestea reprezintă o sursa de pierdere pentru companii.
"Am observat, de asemenea, o creștere a cererii pentru asigurări de sănătate, mai ales că Groupama Romania a fost primul asigurător local care a introdus riscul de Covid 19 în polițe. Pe de altă parte, vedem că în alte domenii, cum ar fi agricultura, criza sanitară a avut un impact redus, cu toate că evenimentele climatice din România sunt din ce în ce mai severe, iar agricultura țării este a cincea la nivelul UE, având un mare potențial de dezvoltare", a mai spus Coste.