Compania Națională Poșta Română (CNPR), unul dintre principalii jucători locali de profil, controlat de stat, a anulat o licitație pentru achiziționarea a 75 de soluții integrate pentru prezentare, evaluare, plata și expedierea trimiterilor poștale, în cadrul proiectului Poșta Viitorului. Viitoarele pachetomate urmau să fie instalate în sucursalele București - 17, Ploiești - 7, Craiova - 6, Timișoara - 8, Brașov - 9, Cluj - 10, Iași - 9 și Constanța - 9.
"Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. Decizie CNSC nr. 2095/c11/2298/07.09.2023", scrie într-un anunț al Poștei Române.
Ofertele au fost depuse de Arka Rec, Custom Production Europe și Imobiliare Solutions. Mai multe detalii AICI.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Druid se extinde către piața din SUA, atrăgând 30 milioane dolariAchiziția este motivată de creșterea cotei de piață a CNPR pentru serviciile comerciale.
Proiectul a fost estimat la 9,75 milioane de lei, fără TVA. Echipamentele vor fi livrate în termen de 27 de luni de la data atribuirii contractului.
CITEȘTE ȘI Safety Broker a preluat portofoliile a 3 brokeriAnterior, CNPR a organizat o licitație similară, estimată la 9,8 milioane de lei, fără TVA, dar a anulat-o în luna martie a acestui an, după ce a constatat că ofertele depuse sunt inacceptabile. Ofertele au fost deschise în septembrie 2022 și au fost depuse de Imobiliare Solutions și Custom Production Europe. Mai multe detalii AICI.
Primele pachetomate ale Poștei Române au fost lansate în vara anului 2022. Mai multe detalii AICI și AICI.
Cu afaceri anuale de peste un miliard de lei, Poșta Română are ca acționari Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării (MCID) - 93,75% din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu o participație de 6,25%.
Poșta este cel mai mare operator local de profil, are peste 24.000 salariați și o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.