Valeriu Zgonea revine pe cai mari. Fostul șef PSD al Camerei Deputaților, susținut la șefia ANCOM. Luptă cu CEO-ul Enigma System

Valeriu Zgonea revine pe cai mari. Fostul șef PSD al Camerei Deputaților, susținut la șefia ANCOM. Luptă cu CEO-ul Enigma System

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 8 mai 2023

Valeriu Zgonea este la un pas de a fi instalat la șefia ANCOM. Fostul lider PSD al Camerei Deputaților, aflat de cinci ani la Institutul Național de Cercetare în Informatică (ICI), este audiat de comisiile parlamentare și urmează ca marți să fie votat de plen.

Fostul lider social-democrat este susținut de actuala Coaliție, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Legendarul miliardar american Warren Buffett nu-și poate imagina un default al datoriilor Statelor Unite CITEȘTE ȘI Legendarul miliardar american Warren Buffett nu-și poate imagina un default al datoriilor Statelor Unite

Contracandidatul lui Valeriu Zgonea este Mihai Eftimie, CEO Enigma System, care candidează pe cont propriu.

Valeriu Zgonea a fost membru PSD și președinte al Camerei Deputaților până în 2016 când a fost exclus din partid după ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea. Și soția lui Valeriu Zgonea lucrează la ANCOM.

În februarie 2022, Curtea de Apel București l-a achitat definitiv fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea pentru infracțiunea de trafic de influență, într-un dosar în care fusese acuzat de DNA că ar fi intervenit pentru numirea fiicei unui consilier județean în Buzău într-o importantă funcție publică.

Inițial, instanța de fond - Tribunalul București - îl condamnase, în februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la trei ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel București i-a admis apelul și a dispus achitarea lui, decizia fiind definitivă.

Motivul invocat de Curtea de Apel este că fapta nu există, potrivit art.16 alin.1 lit.a din Codul de procedură penală.

Peste 1.600 de companii au intrat în insolvență în primul trimestru din 2023, dintre care 23 companii de impact CITEȘTE ȘI Peste 1.600 de companii au intrat în insolvență în primul trimestru din 2023, dintre care 23 companii de impact

În consecință, instanța de apel a anulat și dispozițiile primei instanțe privind confiscarea sumei 62.143 lei.

Zgonea sesizase și Curtea Constituțională

Imediat după ce a fost condamnat de Tribunalul București, Zgonea a sesizat Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate legat de o prevedere din Codul de procedură penală, care se referă la folosirea interceptărilor în procesele penale.

Prin admiterea acelei excepții, CCR a interzis folosirea în dosarele de corupție a interceptărilor obținute de SRI în baza unor mandate de siguranță națională.

Economia Arabiei Saudite a crescut cu 3,9% de la an la an, în primul trimestru al anului 2023 CITEȘTE ȘI Economia Arabiei Saudite a crescut cu 3,9% de la an la an, în primul trimestru al anului 2023

Dosarul a fost trimis în instanță de DNA Ploiești în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiați mai mulți martori, printre care Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Valeriu Zgonea este cunoscut și pentru declarația sa referitoare la Mihai Viteazul, despre care a spus că este „colegul lui”.

În 2013, Valeriu Zgonea a afirmat ca domnitorul Mihai Viteazul este „colegul” său, în contextul în care vorbea despre steagul secuiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt.

„Eu sunt din orașul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească niște drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema”, a afirmat Zgonea, întrebat de jurnaliști dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.

viewscnt
Afla mai multe despre
valeriu zgonea
ancom